MİLLETİN GÜCÜNÜN EN ŞANLI NİŞANESİ

217

Yeryüzünde bir emsali daha olmayan büyük bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi’nin milletimizin gücünün en büyük delili ve en şanlı nişanesi olduğunu belirten İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, maarif camiasının gelecek nesilleri Çanakkale şuuru ile yetiştirdiğini vurguladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle mesaj yayınlayan İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitleri ve kahraman gazileri rahmet, minnet ve saygıyla andığını belirtti.

EMSALİ OLMAYAN

KAHRAMANLIK DESTANI

Çanakkale Zaferi’nin yeryüzünde bir emsali daha olmayan büyük bir kahramanlık destanı olduğunu ifade eden Başyiğit, “Bu destan, cepheye giderken asla geriye dönmeyi düşünmeyen, bir karış vatan toprağını dahi düşmana teslim etmek istemeyen şehitlerimizin kanları ile yazılmış imanın ve inancın destanıdır. Çanakkale Zaferi; milletimizin gücünün en büyük delili ve en şanlı nişanesi, “Çanakkale Geçilmez” diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin en aziz hatırası ve millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağıdır.” Şeklinde konuştu. Maarif camiasının aziz şehitlerimizden aldığı ilhamla; gelecek nesilleri onların sahip olduğu şuur ve inançla yetiştirmeye, bizi millet yapan millî ve manevî değerleri çocuklara aktararak yaşatmaya devam edeceklerini vurguladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *