REKTÖR UYSAL’IN ŞİİRİ TÜRKÜ OLDU

421

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın yazarı olduğu Asrın Felaketi şiiri, Öğr. Gör. Yusuf Ziya Beydüz tarafından türkü olarak yorumlandı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketlerinden birinin yaşandığı ve 11 ilimizi etkileyen depremlerde çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin ardından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) düzenlediği yardım faaliyetleriyle bölgedeki yaraların sarılmasına katkı sağladı. Ülke olarak yaşadığımız zor dönemde hislerini Prof. Dr. Kâzım Uysal, ‘Asrın Felaketi’ adlı şiiriyle kaleme aldı.

KERMESİN YAŞATTIĞI DUYGULAR

KALEME DİZELERLE DÖKÜLDÜ

Kütahya Valiliği himayesinde Sera Alışveriş Merkezinde düzenlenen yardım kermesine ellerinden geldiği kadar destek verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Uysal, “Kermes, maddi katkısının yanında millet ruhunu diriltmeye, kardeşlik ve yardımlaşma duygularını yeşertmeye vesile oldu. Çok güzel ve duygulu bir hava vardı. Kermes dönüşü arabada ‘Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım’ türküsüne rastladım. Bu türkü vesile oldu, ben de şiiri yazdım. Çok değerli akademisyenimiz Öğr. Gör. Yusuf Ziya Beydüz Hocam da şiiri beğendi ve üç kıtasını ilgili türkü formatında söyledi. Açıkça benim de çok hoşuma gitti. Yusuf Hocama ve ekibine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *