ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

334

Neziha Çelik ve Fatma Işık, depremzede ailelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla aile ziyaretleri yaptı. İhtiyaçların karşılanması noktasında ne gerekiyorsa yapılacağının altını çizen Neziha Çelik “üzerimize düşeni ne ise her şeyi yapacağız” dedi

Kütahya Valisi Ali Çelik’in eşi Neziha Çelik, beraberinde Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’in eşi Fatma Işık’la, deprem bölgesinden Kütahya’ya gelen afetzedeleri ziyaret ederek yaralarını sarmaya, acılarını paylaşmaya devam ediyor. Neziha Çelik ve Fatma Işık, depremzedelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek üzere Kütahya’nın çeşitli mahallerine yerleştirilen depremzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Afetzedelerden, deprem sırasında yaşadıkları zor anları ve taleplerini dinleyen Neziha Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fatma Uz’dan depremzedelere yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

İhtiyaçların karşılanması noktasında ne gerekiyorsa yapılacağını kaydeden Neziha Çelik, “Yaralarımızı hep birlikte saracağız, birlikte iyileşeceğiz. İhtiyaçlarınızın, taleplerinizin karşılanması için üzerimize düşeni yapacağız. Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

“HER BİRİNE MİNNETTARIZ”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayarak çiçek hediye eden Çelik, “Şehit ve gazilerimizin eşleri ve anneleri başta olmak üzere deprem bölgesindeki zor koşullara rağmen acıları bir nebze olsun dindirmek için büyük bir özveriyle görev yapan, zorluğu kolaylaştıran, şefkatiyle, merhametiyle iyileştiren tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyorum. Her birine minnettarız. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

“ALLAH KÜTAHYA HALKINDAN RAZI OLSUN”

Neziha Çelik’e ve Fatma Işık’a yakın ilgilerinden dolayı dolayı teşekkür eden Zöhre Gök, “Sizlerden, Kütahya halkından Allah razı olsun. Her gün kapımız çalınıyor, bir ihtiyacımız olup olmadığı soruluyor. Milletimiz misafirperverdi biliyorduk ancak deprem sonrasında daha iyi anladık. Tüm ülke tek yürek olduk” dedi.Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kütahya’ya yerleşen depremzedelerin moral ve motivasyonunu artırarak normal yaşama dönme süreçlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen psikososyal destek hizmetleri sürüyor.8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle, Kütahya Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce depremzede kadınlara yönelik düzenlenen “Travmayı tanımak” konulu psikoeğitim konferansı Vali Ali Çelik’in eşi Neziha Çelik, Vali Vekili Mustafa Güney, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, ilgili yetkililer ve depremzedelerin katılımıyla yapıldı. Konuşmasına depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Vali Vekili Mustafa Güney, “İnşallah en kısa zamanda eski güzel günlerinize dönersiniz. Bizler de bu süre zarfında elimizden geleni yapacağız” dedi.8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Güney, “Kütahya, Hayme Ana’nın yurdu; devlet kurmuş, devlet yönetmiş. Aynı dönemde Raziye Begüm Sultan var. Zamanında Türk kadınları olması gerekeni yapmış. Demek istediğim şu: kadınımıza gerekli fırsatı verirsek inşallah biz de bu güzel günleri yakalayacağız. Kadını istihdama ve iş gücüne katmak gerekiyor. Bunu yapabilmek için de tabii önemli olan eğitim. Eğitimi artırmamız lazım. İş gücüne katılabilmek için nitelikli insan yetiştirmemiz lazım” dedi.Güney’in konuşmasının ardından Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli Psikolog Seda Karpuz; travma sonrası fizyolojik, duyusal, bilişsel, davranışsal ve sosyal tepkiler, travmanın inanç sistemine etkisi, iyileşme sürecinde neler yapılabileceği ve ne zaman destek alınması hakkında detaylı bilgiler verdi.Konferans sonrasında depremzedelerle ve çocuklarla birebir görüşüp yakından ilgilenen Vali Çelik’in eşi Neziha Çelik, ihtiyaçları ve talepleri dinleyerek not aldı. Çelik, “Devlet-millet el ele verip dayanışmayla bu süreci atlatacağız” dedi.Ziyarette çocuklarla da yakından ilgilenen Çelik, çeşitli hediyeler verdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *