ÇİFT TIRNAKLI HAYVAN HAREKETLERİ YASAKLANDI: YALNIZCA KESİM NAKLİYATI İZİNLİ

436

SAT-2 tipi şap virüsünün henüz Kütahya’da görülmediğini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık, il içi, il dışı hayvan hareketlerinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklandığını açıkladı. Özçalık, sadece kesime gidecek olan hayvanların nakliyesine izin verileceğini de ifade etti.

Türkiye’de çeşitli illerdeki hayvanlarda SAT-2 tipi şap virüsü tespit edilmesinin ardından Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü salgının Kütahya’da da görülmemesi için mücadeleye devam ediyor.

TEDBİRLERE UYMAYANA PARA CEZASI

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü virüs nedeniyle çift tırnaklı hayvan hareketlerinin ikinci bir duyuruya kadar yasaklandığını duyurdu. Açıklamada,  tedbirlere uymayanlara 46 bin 159 Türk Lirası idarî para cezası verileceği de belirtildi.

Kütahya’da hayvancılık yapan vatandaşlara seslenen Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık, Irak’ta başlayan şap hastalığı SAT-2 tipinin ülkemizde yayılmasının önlenmesi amacıyla il içi, il dışı hayvan hareketlerinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklandığını açıkladı.

Sadece kesime gidecek olan hayvanların nakliyesine izin verileceğini belirten Özcalık, “Biz de zaten tedbir amaçlı olarak Kütahya’mızdaki hayvan pazarlarını 2 hafta önce kapatmıştık.” İfadelerini kullandı.

‘İLİMİZDE GÖRÜLMEDİ’

Bu hassas dönemde özellikle hayvan ticaret yapan vatandaşlardan ve üreticilerden, ilan ettikleri kurallara riayet etmesini önemle rica ededen Özçalık, “Çok şükür İlimizde halen görülmeyen SAT-2 tipi hastalığın gelmesini önlemek için tüm yetiştiricilerimizin anlayış ve desteğini bekliyoruz.  Bu hassas dönemi en güzel şekilde atlatmak temennisiyle hepinize kolaylıklar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *