DEPREM BÖLGESİNE GİDECEK 5 BİN KİTAP BUGÜN YOLA ÇIKIYOR

568

Şehit Selim Cansız AİHL’de düzenlenen Başköşe Konuşmaları’nın bu haftaki misafiri olan Kütahya’nın kitap gönüllüsü Zeki Aktürk, deprem bölgesine kitap desteği sağlamak için başlattığı kampanyayı anlattı. 237 okula kütüphane kuran Baştürk, 5 bin kitabın bugün yola çıkacağını belirtti.

Şehit Selim Cansız AİHL Kütüphanesi koordinatörlüğünde tertip edilen ve bir gelenek haline gelen Başköşe Konuşmaları’nın 17. programı okul kütüphanesinde düzenlendi. Bu haftanın başköşe konuşmacısı kurduğu kütüphanelerle tanınan kitap gönüllüsü Zeki Aktürk oldu.

‘BU BENİM KÜTAHYA’YA MİNNET BORCUM’

Konuşmasına hayat hikayesini anlatarak başlayan Aktürk, şunları kaydetti: “Öncelikle Azot fabrikasında işe başladım. Fabrika özelleşince Milli Eğitime geçtim ardından kütüphane görevlisi olarak emekli oldum. Kitaplarla, öğrencilerle çok güzel bir ortam kurmuştuk fakat emekli olduk. Emekli kütüphane kurma çalışmalarımız başladı. Biz, Kütahya’ya geldiğimizde cebimizde paramız yoktu, anamız, babamız yoktu. Nasip oldu, iş güç sahibi olduk. Ev bark sahibi olduk. Benim Kütahya’ya borcum var. Bu borcu ödemek için ben de elimden geldiği kadar kütüphane kurmaya çalışıyorum okullara, mahallelere.”

‘KİTAP TOPLAYARAK İYİLİKTE BULUNMAK İSTİYORUM’

Kurduğu kütüphanelerin hikâyelerinden de bahseden Aktürk şunları ifade etti: “Öncelikle çevremizde ve Kütahya çapında kütüphane kurmaya başladık. Yayınevlerine mektuplar yazdım. Yerel basın da ilgi gösterdi sağ olsun. Onlar sayesinde ta Mardin’den bilinir olduk. Bu sayede 237 okulun kütüphanesini kurduk. Şu anda da yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle 11 ilimiz için kitap topluyoruz. Yaklaşık 5000 kitabı inşallah 17/03/2023 itibariyle Hatay’a götüreceğim. Bu da bizim elimizden gelen iyilik. İmkanı olan ekmek dağıtır, su dağıtır vs. ben de kitap toplayarak iyilikte bulunmak istiyorum.”

DEPREM BÖLGESİNE KİTAP DESTEĞİ

Son bölümde öğrencilerin sorularını cevaplayan Zeki Aktürk, öğrencilerin kitap kampanyalarıyla ilgili sorularını cevapladı. Şehit Selim Cansız AİHL öğrencileri de Aktürk’e teşekkür ederek okul dergisi Başköşe’yi ve deprem bölgesi için hazırladıkları kitap kolilerini hediye etti. Programı ilgiyle takip eden öğrenciler ve öğretmenler programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *