‘YANLIŞA YANLIŞ DOĞRUYA DOĞRU DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

500

Cumhur ittifakına dahil olma sürecinde hiçbir pazarlığa girmediklerini vurgulayan YRP İl Başkanı Osman Gezgin, 30 prensiplerinin kabul edilmesi üzerine ittifaka dahil olduklarını belirtti. Prensipleri arasında sürekli gündeme geldikleri 6284’den daha can alıcı maddeler bulunduğunu ifade eden Gezgin, objektif davranmaya devam edeceklerini de açıkladı.

’PRENSİPLERİMİZ 100 VEKİL ALMAKTAN DAHA DEĞERLİ’

Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Zengin, partilerinin Cumhur İttifakına katılması üzerine açıklamalarda bulundu. İttifak görüşmelerinin yaklaşık 3 aydır sürdüğünü açıklayan Gezgin, “AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, birkaç hafta önce genel merkezi ziyaret etti. Net bir şekilde söylüyorum bu görüşmelerde ne cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, ne bakanlık, ne de milletvekilliği gibi pazarlıklara girmedik. Memleketin önünde engel odluğunu gördüğümüz 30 maddeyi karşılarına koyduk.” Dedi. Gezgin, Millî görüş kriterlerindeki 30 prensibin 100 milletvekili almaktan daha değerli olduğunu vurguladı. 

‘100 BİN İMZAYI RAHATLIKLA BULURDUK’

Bir mutabakat metni imzalanmayacağının belirtilmesi üzerine pazartesi günü liderleri Fatih Erbakan’ın ittifaka katılmayacaklarını söylediğini hatırlatan Gezgin, “Biz imza kampanyasına başladık. Çok rahatlıkla 100 bini bulabilecekken; cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve liderimiz Fatih Erbakan arasında gerçekleşen görüşme ile bunların imza altına alınacağı ve yapılacağı taahhüdünde bulunuldu. Biz de prensiplerin takipçisi olacağımızı vurgulayarak ittifakı kabul ettik.” İfadelerini kullandı. 

‘6284’DEN ÇOK DAHA CAN ALICI MADDELER VAR’

Seçime kendi ayrı milletvekili listeleri ile girdiklerinin altını çizen Gezgin, ittifaka dahil olma süreçlerinde 30 prensipten yalnızca 6284 ile gündeme gelseler de; göçmenlerin güvenli gönderilmesi, Yap İşlet modeli ile yapılan yatırımlarında gözden geçirilmesi varsa haksız kazancın ortadan kaldırıcı tedbirlerin alınması, D8 Ülkeleri ile ticaret hacminin artırılması gibi çok daha can alıcı talepleri olduğunu belirtti. Sahada iktidarın, doğrularının yanında olacaklarını ifade eden Gezgin, gördükleri yanlışları kim yaparsa yapsın lisanı münasip ile uyarmaya ve kendi projelerini ortaya koymaya devam edeceklerini dile getirdi.

‘DOĞRULARIN YANINDA OLDUK’

Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Zengin, partilerinin Cumhur İttifakına dahil olmasının vatana, millete, İslam Alemine ve Kütahya’ya hayırlı olmasını temenni etti.  Yeniden Refah Partisi’nin Dr. Fatih Erbakan liderliğinde kurulduğu günden beri doğruya doğru yanlışa yanlış  diyen, milletimizin değerlerini ön plana çıkaran bir siyaset izlediğini belirten Gezgin, bu süreçte milletimizin faydasına olduğunu düşündükleri birçok icraatın arkasında olduklarını ifade etti. Milli savunma alanında yapılan İHA SİHA gibi doğru projelere sahip çıktıklarına değinen Gezgin, “Ayasofya’nın ibadete açılma kararı çıkar çıkmaz Liderimiz Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aramış ve en ön safta yer alıştır. TOGG’un açılışında da en ön sıralarda bulunmuştur” dedi. Gezgin, bu ülke için doğru olan yerli ve milli olan ne varsa arkasında durduklarının altını çizdi.

‘YANLIŞI NE PAHASINA OLURSA OLSUN SÖYLEDİK’

Bunun yanında hükümetin yapmış olduğu yanlışların karşısında olup alternatiflerini sunduklarına da dikkat çeken Gezgin, “İstanbul Sözleşmesi’ndeki yanlışları bazı kitlelerce yanlış anlaşılıp oy kaybetme pahasına olursa olsun ortaya koyduk. 6284 sayılı aile yapısını bozan maddeleri gündeme getirmekten çekinmedik. Bunun yanında eşcinsel derneklerin kapatılması gerektiğine dair dik duruşumuzu her zaman dile getirdik. Aşı sürecinde bütün partiler aynı noktada durmuş olmasına rağmen liderimiz tereddütlerini, şüphelerini, kamuoyunun önünde paylaşmıştır. Çevreyi koruyormuş gibi görünse de çok muğlak olan Paris İklim Sözleşmesi 600 milletvekilinin tamamının o birliği ile geçmiş olmasına rağmen Liderimiz Dr. Fatih Erbakan, tereddütlerini tek başına kalmasına pahasına göstermiştir.” Dedi.

‘ŞU AN PROJELER KONUŞULUYOR OLMALI’

Türkiye siyaseti çok farklı bir noktaya evrildiğini belirten Gezgin, iki kutuplu bir siyaset anlayışının karşımıza çıktığına dikkat çekti. Normalde şu projelerin konuşulması gerektiğini ifade eden Gezgin, maalesef gelinen noktanın tamamıyla “o tarafta mısın, bu tarafta mısın?” ayrımına döndüğünü söyledi.

YRP’NİN KABUL EDİLEN 30 PRENSİBİ

Cumhur İttifakına dahi olma süreçlerini özetleyen Gezgin, imza altına alınarak ve yapılacağı taahhüdü alarak ittifaka dahil oldukları Millî Görüş kriterlerindeki 30 prensiplerini de açıkladı:

“Üretim, istihdam ve ihracat ekonomisinin uygulanması; Denk bütçe ve milli kaynakların harekete geçirilerek faiz yükünün azaltılması; Enerjide yerli kaynakların kullanılması, yenilenebilir enerji santralleri ile üretim yapılması ve üretimde yerli ara malları ve hammadde kullanılmasının teşvik edilerek dış ticaret açığını düşürülmesi; İlave vergi ve zamlardan kaçınılması; Çiftçi, esnaf ve üreten kuruluşların faiz borçlarının silinmesi, ana paranın faizsiz yapılandırılması, çiftçilere arazi değil üretim desteği verilmesi; Yİ modeli ile yapılan yatırımların gözden geçirilmesi ve varsa haksız kazancı ortadan kaldırıcı ve önleyici tedbirlerin alınması, Belediyelerin borçlanmasına ilişkin tedbirlerin alınması ve israfların önlenmesi, tarımsal kotaların kaldırılması, TCMB’nın hazineyi fonlandırmasının önündeki engellerin kaldırılması, Çalışanların ve emeklilerin aylık gelirlerinin yoksulluk sınırından aşağıda olmamasının temin edilmesi, İHA-SİHALAR, yerli otomobil ve diğer stratejik ürünlerin ve savunma silah ve mühimmatlarının üretiminin desteklenmesi, Din, dil, ırk ve gelir düzeyi ayrımı yapılmadan “herkes için adalet” tesisi edilmesi, Atamalarda adalet, liyakat ve aile bütünlüğünün dikkate alınması”

İstanbul Sözleşmesinin iptalinin TBMM’de de oylanması ve uzantısı 6284 sayılı yasanın aile bütünlüğünü bozucu hükümlerinin ayıklanması, 6251 sayılı yasanın gözden geçirilmesi ve sapkınlıkların önlenmesi, Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin düzenlemelerden vazgeçilmesi, süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesi, Fulbrıght Komisyonunun faaliyetlerinin sonlandırılması, DSÖ ile yapılan sözleşmelerin milli çıkarlarımıza uygun hale getirilmesi, Doğu ve güneydoğu bölgelerinde İslam kardeşliği esas alınarak ırkçılığın önlenmesi ve devlet-millet kaynaşmasının sağlanması, D8’in canlandırılması ve D60’ın temellerinin atılması, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kazanılmış haklarından taviz verilmeden daha fazlası için gayret edilmesi, Kudüs ile ilgili kırmızı çizgimizin korunması, Suriyelilerin güvenli şekilde ülkelerine dönüşünün temin edilmesi, Milli Eğitim müfredatının milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesi, Zinanın suç sayılması, Mazottan vergi alınmaması, Gübre fiyatlarına en az % 50 sübvansiyon uygulanması, Engellilerin maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılması.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *