‘RAMAZAN KÜLTÜRÜNÜ TAŞIMAK İSTİYORUZ’

407

Depremin acısı ile bu sene Ramazan ayının buruk geçtiğini ifade eden Başkan Işık, Germiyan Sokak’taki Ramazan etkinlikleri ile hedeflerinin Ramazan kültürünü hep birlikte teneffüs etmek, gençlere, çocuklara bu kültürün taşıyıcısı olduklarını hatırlatmak olduğunu vurguladı.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesinin geleneksel hale getirdiği Germiyan Sokak’taki Ramazan etkinliklerine katıldı, stantları tek tek gezerek hayırlı işler ve bol kazançlar diledi.

‘BUNDAN SONRA DA DEVAM EDECEK’

On bir ayın sultanı, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, dirliğin sembolü Ramazan ayının buruk geçtiğini ifade eden Başkan Işık, “Ama bir taraftan da hayat devam ediyor. Özellikle kültürümüzün, sanatımızın, geleneklerimizin geriden gelen genç nesillere aktarılması için bu tür etkinliklere de ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana pandemi dönemi hariç bu üçüncü programımız. Germiyan Sokak, sanatın ve kültürün merkezinde olsun istedik. Geleneksel hale getirdik ve bundan sonra da devam edecek. Bu yıl Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, ilgili Başkan Yardımcılarımız ve Belediyemizin ilgili diğer personellerinin desteğiyle çok güzel bir mekân sizlere hazırlandı. İnşallah Ramazan boyunca değişik etkinlikler burada icra edeceğiz. Derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kadın kooperatiflerimiz kendi ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri burada hemşehrilerimizle paylaşacaklar, sergileyecekler. Bazıları kendi programlarını yapacaklar.” Dedi.

‘AMAÇ PARA KAZANMAK DEĞİL’

Bu gibi etkinliklerde amacın, ticaret yapmak para kazanmak olmadığına değinen Başkan Işık, “Burada önemli olan, insanlarımızı bir araya getirip o kültürü birlikte teneffüs etmek, gençlerimize, çocuklarımıza geleceğe yönelik bu kültürün taşıyıcısı olarak bunu aşılamak. Ramazanımız mübarek olsun, Rabbim bu yüce milletimizi, aziz milletimizi daha büyük belalardan, afetlerden korusun.” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *