PARTİLER ELEMEZSE MİLLET ELER…

318

Seçim sürecinin hızla işlediği bu günlerde aday adaylık furyası yaşandı.  AK Parti’de Kütahya’dan toplamda 59 milletvekili aday adayı çıkarken, İyi Parti’de de 50’ye yakın isim var. MHP, CHP, SP, BBP, YRP diye devam edersek herhâlde 200’ü geçeriz. 

5 vekil için 200 kişi. Aslında önemli olan burada sayının ne kadar olduğu değil aday adaylarının milletin vekilliğine ne kadar layık oldukları. Tabi ki herkes bu noktada kendi özgür iradesini kullanıyor. Ancak milletin vekili olmak o kadar kolay değil. Başka amaçları olan kişileri de iyi kötü tahmin edersiniz. ‘Belki bir atamayla daha iyi bir göreve getirilirim’, yada ‘belki bir iş alırım’ niyeti olanlar var gibi geldi bana. Neyse…

Bugüne kadar hiç adını sanını duymadığımız isimlerde var. Neredeydi acaba bu insanlar bugüne kadar. Bürokrat olmuşlar ama Kütahya’da ben hiç görmedim yada ismini duymadım. İnşallah bu isimler listeye yazılmaz. Benim korkum yarın seçildikten sonrada Kütahya’yı unutabilme ihtimalleri. Aman ha… Alışığızda bu kadar da değil.

Burada vekil adaylarından çok vekillerin donanımları yarıştırılmalı. Bugüne kadar Kütahya’da neler yapmışlar. Öyle ya adam Kütahya’da yaşamıştır ama bu şehir için bir tuğlada koymamıştır. İşte bu isimleri de ayırmak lazım. Hiçbir STK’da görev yapmamış, yada Kütahya adına yapılan bir çalışmada adını sanı duyulmamış isimleri de elemek lazım. Partiler elemezse millet eler. Bunu da unutmayın.

Adalet ve Kalkınma Partisinde değerli isimler var. Burada belirlenecek isimler çok önemli. Mevcut vekillerin durumu da yine büyük önem taşıyor.

İyi Parti aday adaylık yarışında büyük bir çığır açmış durumda. Burada da yine önemli isimleri gördüm. Bakalım liste de yer alabilecekler mi?

MHP’de Erbaş faktörü var. 1. Sıra olarak kamuoyunun baktığı sayın Erbaş bugüne kadar hep halkın içinde oldu. Her ne kadar aday adaylık yarışı biraz sakin geçse de liste tercihi doğru yapılırsa heyecan artar.

CHP’de yine Fazıl Kasap’ın adaylığının yanı sıra Zafer Bintepe gibi önemli adaylar var. CHP’de ilk sıra yarışı nefes kesecek.

Diğer partilerde de yine aday adayları milletin karşısına çıkmış durumda.

Tüm her şeyi unutup tek bir konuya odaklandığımızda ortak fikir ‘Artık Kütahya’nın kaybedecek zamanı yok’ cümlesinde buluşuyor. Bu yüzden siyasi partilerin listelerini Türkiye ve Kütahya sevdalısı, çalışacak, yılmayacak, vatandaşını geçiştirmeyecek isimlere yer vermesi şart.

Partilerin genel merkezlerinde yapılacak çalışmaların ardından listeler Nisan ayında belirlenecek. Hep birlikte göreceğiz. Listelerde kimler olacak, kimler olmayacak.

Burada dikkat edilmesi gereken bir konu da partiye değil adaylara bakmak gerektiği. Bu millet tercihini adayların kalitesine göre yaparsa çok daha farklı bir durum da ortaya çıkacaktır.

Ne diyelim… Her şeyin hayırlısı …




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *