BERABER ‘ÜRETEN BİR KÜTAHYA’ OLACAĞIZ

333

 ‘Şehir Bizim, Seçim Sizin’ sloganıyla yola çıkan CHP Kütahya Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Ejderhan Gezer Kütahya’nın gelişimi için değişimin şart olduğunun altını çizerek hep birlikte üreten bir Kütahya oluşturmanın sözünü verdi. Gezer, önümüzde ki seçimin çok önemli olduğunu belirterek “Kütahya için yeni bir sayfa açma fırsatımız var. Üreten Kütahya için el ele ve omuz omuza verelim” dedi.

28. Dönem Chp Kütahya Milletvekili Aday Adayı Ejderhan Gezer konuşmasına ülkemizi derin  üzüntüye boğan 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, ülkemizin başı sağlığı dileyerek başladı.

‘KÜTAHYA’YI İLERİYE

TAŞIMAK İÇİN BURADAYIZ’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük servet ürettiğimiz değerdir’ sözünü hatırlatan Gezer, kendisi için Kütahya’nın kalkınması ve gelişmesinin çok önemli olduğuna vurgu yaparak “Bugün burada sizlerle beraber, Kütahya için çalışmak ve Kütahya’yı daha ileriye taşımak için yola çıkıyoruz” dedi. Kütahya’nın AK Parti politikaları yüzünden geride bırakıldığını dile getiren Gezer “Kütahya’nın ekonomik gelişimi, çevre illere göre geride kaldı. Bu yüzden, Kütahya’nın geleceği için bir değişim şart! Bizler, Kütahya’yı ileriye taşımak için buradayız. Kütahya’nın potansiyelini ve gücünü biliyoruz. Bu nedenle, Kütahya’nın yeniden kalkınması ve gelişmesi için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı. Gezer, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin her zaman kendisine rehber olduğunu bundan sonra da bu rehberlikte ilerleyeceğini belirterek “Vicdanımızın sesini dinleyerek, kin ve öfkeden arınarak, kul hakkı yemeden, bilimin, adaletin ve liyakatin peşinden var gücümüzle koşacağız. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu demokrasi için, hukuk için, adalet için ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için mücadele ediyor. Bu mücadeleye var gücümüzle destek olacağız” diye konuştu.

‘KÜTAHYA’YI TÜRKİYE’NİN

EN GÜZEL ŞEHRİ YAPACAĞIZ’

Kütahya’da ki insanların potansiyelini ortaya çıkarmak ve istihdam yaratmak için ciddi adımlar atılması gerektiğinin altını çizen Gezer “Sevgili Kütahyalılar, sizlere söz veriyorum ki, Kütahya için çalışacağım” diyerek elinden gelen gayreti göstereceğini dile getirdi. Kütahya’nın potansiyelini ortaya çıkarmak için el ele vermenin en önemli konu olduğuna değinen Gezer “Sizlerin desteğiyle, Kütahya’yı Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri haline getireceğiz” ifadelerini kullandı. Gerçekleşecek seçimşn Kütahya için yeni bir sayfa olacağını ifade eden Gezer “Değerli Kütahyalılar, ilimiz için çok önemli bir dönüm noktasında bulunuyoruz. Bu seçimlerde Kütahya için yeni bir sayfa açma fırsatımız var. Bu nedenle bugün burada, sizlerle birlikte, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 28. dönem milletvekili adaylığımı huzurlarınızda açıklıyorum” şeklinde konuştu.

BUNCA VERİME RAĞMEN İTHAL

ETMEK BENİM İÇİMİ ACITIYOR

Kütahya’nın potansiyelini hatırlatan Gezer, bölgemizde şekerin, haşhaşın en iyisinin yetiştirilip üretilebilecek verime sahip olduğunu söyleyerek “Güzelim ülkemde; yurtdışı dan yağ, şeker ve haşhaş ithal etmek benim içimi acıtıyor. Köylük yerde bir laf vardır. Ambarında buğdayın, mereğinde samanın varsa her zaman başın dik yürürsün. İthal edilen yağa, buğdaya sevinmeyeceğiz. Biz tarlamızda üretilen ayçiçeğine, haşhaşa ve şekerpancarına sevineceğiz. Çalışan Torna tezgâhlarının sesine sevineceğiz” ifadelerine yer verdi.

BEN BUNLARI YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM

Gezer, 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde vatandaşın takdiri sonucu hizmet etmekle göreve tabi olursa “Hep birlikte ‘Üreten Bir Kütahya Oluşturacağız. Nasıl mı? Hedeflerimizi Büyüterek, çalışarak, üreterek, elele verip güçlerimizi birleştirerek” diyerek 5 adımda Üreten Bir Kütahya olmak için vaatlerini sıraladı; “Önceliğim Zafer Organize Sanayi Bölgesini ülkenin en büyük sanayi üretim bölgesi yapacağım.  Kütahya’yı bir KOBİ üretim merkezi haline getireceğim. Tarımı da; haşhaş, şeker pancarı ve ayçiçeği üretimini geliştirmek ve anılan ürünlerde ihracatta öncü olmak, hayvancılığın gelişmesini tetikleyecek yeni projeler oluşturacağım. Termal Turizmle ilgili bir turizm birliği kurmak; butik otel ve pansiyonculuğu, birliğin belirlemiş olduğu standartlarda yürütmek ve yurt dışına pazarlacağız. Kütahya’daki âtıl Yerli Sermayeyi Üretime yönlendirmek, âtıl sermayeyi üretime geçirmek için mühendislik ofisleri kuracağız.”

Gezer, üreten Kütahya olmayı;  sermayedarı,  emekçisi, köylüsü, esnafı ve diğer paydaşlarla birlikte el ele omuz omuza hep birlikte bizler yapacaklarına vurgu yaparak “Ben bunları yapacağımıza inanıyorum. Çünkü bu şehirde şimdi gördüğümüz örnekler var. Üreten Kütahya için el ele ve  omuz omuza verelim. ‘Şehir Bizim, Seçim Sizin.’ Benimle bu yolda yürüyen herkese çok teşekkür ederim “ diye konuştu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *