‘YATIRIMLAR KÜTAHYA’YA KAYSIN’

329

Kütahya’nın yeni yatırımlara aç olduğunu söyleyen CHP Kütahya Milletvekili Aday Adayı Zafer Bintepe, Marmara Bölgesinde beklenen deprem sebebiyle sanayi yapılaşmalarının Kütahya ve çevresine yapılması avantajlı olacağını vurguladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Aday Adayı Zafer Bintepe ve beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Tamer Yenikaya ile birlikte Kütahya sanayisinde üretim gücüyle ön plana çıkan 1. Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulunu ziyaret etti.

default

İş dünyasının taleplerini dinleyen Zafer Bintepe, kısa süre önce seçimli Genel Kurul yaparak güven tazeleyen OSB Yönetim Kurulunu da tebrik etti. Bintepe, yeni dönemde Kütahya’ya artı değer katacak çalışmalar yapacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi. 

‘İŞ DÜNYASI İLE İÇE İÇE OLACAĞIM’

Kendisine Kütahya adına böyle bir görevin verilmesi durumunda iş dünyasıyla her zaman iç içe olacağını söyleyen Bintepe, “Bugüne kadar sanayici kimliğimle iş dünyasının bütün sorunlarına vakıf oldum. Şimdi ise daha farklı bir görevle iş dünyasının sorunlarına en kısa sürede çözümler bulmak istiyorum” dedi.

İstihdam, yatırım gibi önemli konuların konuşulduğu ziyarette Kütahya’nın yeni yatırımlara aç olduğunu söyleyen Bintepe “Türkiye’nin yıllardır bilinen bir deprem gerçeği var. Bu konunun uzmanları özellikle İstanbul merkezli bir Marmara Bölgesi depreminin kuvveti ihtimal olduğunu beyan ediyorlar. Bu bağlamda özellikle Marmara Bölgesinde yapılacak sanayi yapılaşmalarının Kütahya ve çevresine yapılması avantajlı olacaktır. Bu durum İstanbul’da bir nüfus azalışına da vesile olacaktır. Bu arada İstanbul’un da bundan sonraki süreçte Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dile getirdiği gibi bir kültür sanat şehri olması daha isabetli olacaktır” dedi.

‘TRAFİK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞMALI’

Kütahya OSB’nin başlangıçta özellikle okullar bölgesinde olması nedeniyle yol ve trafik sorunu olduğunu, bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşması gerektiğini dile getiren Zafer Bintepe, yapılması planlanan alt geçit ve farklı çözüm alternatifleriyle bu konunun sorun olmaktan çıkarılması gerektiğini ifade etti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *