KÜTAHYA’NIN YAPI STOĞU DEĞERLENDİRİLİYOR ‘EKSİĞİMİZ VARSA HEMEN GİDERECEĞİZ’

310

Şehrin yapı stoku ile mevcut yapısal durumlarının değerlendirilmesi için şehrin tüm ilgilileri ile bir araya gelen Başkan Işık, Kütahya için deprem tedbirlerinin önemine vurgu yaparak “Eksikliklerimiz varsa onları gidereceğiz.” İfadelerini kullandı

TÜM YETKİLİLER TOPLANDI

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrasında Kütahya Belediyesi, şehrin yapı stoku ile mevcut yapısal durumlarının değerlendirilmesi adına çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında şehirde bulunan ilgili oda başkanları ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü ve yetkileri ile bir araya geldi.

Kütahya Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü ve diğer paydaş oda başkanları ve yöneticileri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Kütahya’mızın mevcut yapı stokunun değerlendirilmesi, önümüzdeki süreçte yeni yapılacak imar alanlarının belirlenmesi, mevcutlardaki sorunların giderilmesi ve ayrıca gerek eski binalarda gerekse yeni binaların yapımında uygulamada karşılaşılan bazı sorunların çözümü amacıyla paydaş oda başkanlarımız ve yönetimleri ile belediyemiz ilgili müdürlükler ve çalışanlarımız ve belediye başkan yardımcılarımız bir araya geldik. Odalarımız, görüşlerini hep birlikte tartışmak üzere bu masaya getirdiler.” İfadelerini kullandı.

ŞEHİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Toplantıda hem fikir olunan konularla ilgili Kütahya Belediyesi’nin hemen mevcut uygulamasını değiştirmesi gerekiyorsa değiştireceğini belirten Başkan Işık, “Ya da eksikliklerimiz varsa onları gidereceğiz. Ayrıca meclis kararı gerektiren konular varsa onlarla ilgili de gerekli çalışmaları ilgili arkadaşlarımız başlatacaklar. Kahramanmaraş merkezli depremle birlikte Türkiye’nin gündemine ilk sıralarda yer alacak şekilde gelen bu konunun belediyemiz ve şehrimiz açısından da çok önemli olduğunu biliyoruz. Devletimizin çıkartacağı özel mevzuat düzenlemelerini de dikkate almak kaydı ile Kütahya Belediyesi olarak paydaş odalarımızla ve onların üyeleriyle birlikte çalışmaya her zaman olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Katılımları için tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda; Belediye Başkan Yardımcıları Murat Arık, Ertuğrul Cevahir, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İbrahim Çatladan ve belediye meclis üyeleri yer aldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *