CHP 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANITTI; YENİ BİR DÜNYA DOĞUYOR

321

CHP Milletvekili aday adayı tanıtım toplantısında konuşan İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz barış, kardeşlik, eşitlik ve varlık içinde yaşayan bir ülke olmayı başaracaklarını belirterek “Bugün yeni bir dünya doğuyor” dedi. CHP Milletvekili Aday Adayları yaklaşan seçim için bahar geliyor vurgusu yaptı.

28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekili aday adayı tanıtım toplantısı açılış konuşmasına yapan CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, ben değil biz diyerek, öncelik ülkemiz, halkımız diyerek yola çıktıklarını belirterek Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde milletvekili aday adayları ile birlikte ülkenin kaderini değiştirmek üzere bu yola baş koyduklarını dile getirdi.  

BU SEÇİM ÜLKENİN

KADERİNİ BELİRLEYECEK

28. dönem milletvekili genel seçiminde aday adaylarıyla birlikte 14 Mayıs’ta çok kritik bir seçim yapılacağını belirten Aksaz Şahbaz “Bu seçim sadece bir genel seçim olmayacak, bu seçim ülkemizin kaderini belirleyecek, ülkemizi yöneten geleceğimizi çalan saltanata, tek adam rejimine, talan yolsuzluk, yoksulluk, hukuksuzluk rejimine karşı ortak aklın, birlikte yönetimin, hakkın, hukukun, liyakatin seçimi olacaktır. Bizler hak, hukuk, adalet diyoruz, emek diyoruz, liyakat, sosyal adalet diyoruz” dedi.

Aksaz Şahbaz, bu seçimin enkaz altında kalan, hayatını kaybeden yüz binlerce vatandaşın, Ali İsmaillerin, Berkin Elvan’ların, tutuklanan Mücella Yapıcı, Mustafa Can Atalay ve tüm tutkunlarının, Soma’da, Ermenek de daha fazla kar uğruna katledilen maden emekçilerinin, yok edilen zeytinliklerinin, suyumuzun, yaşam kaynaklarının seçimi olduğunu kaydetti.  Ülkemizin tüm kaynaklarını, zenginliklerini adeta bir harami gibi yağmayanlara karşı birlikte üretim, adil paylaşım diyenlerin seçimi olacağının altını çizen Aksaz Şahbaz “Bugün yeni bir dünya doğuyor. Bilişim teknolojilerinin öne çıktığı, gıda ve su güvenliğinin artık yaşamsal bir hal aldığı,  küresel iklim değişikliği ile yaşamın insan yaşamının tehdit altında olduğu yeni bir dünyaya gidiyoruz. Biz bu dünyada gençleri yurtdışına göç eden, beyin geç göç veren yoksul, sömürülen bir ülke  değil, barış, kardeşlik, eşitlik ve varlık içinde yaşayan bir ülke olmak  istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HUKUK DEVLETİNİ YENİDEN

HAKİM KILACAĞIZ

CHP Kütahya Milletvekili aday adaylarının partiye güç kattıklarını belirten ve demokrasi mücadelesinde yer aldıkları için 12 milletvekili aday adaylarına teşekkürlerini sunan Aksaz Şahbaz  “Ülkemizi yönetmeye hazırız. 84 milyon halkımızın kaderini değiştirmek için adayız. 14 Mayıs 2023’te Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye Cumhuriyetinin 13. Cumhurbaşkanı yapacağız. Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağız” diye konuştu.

Egemenliği saraydan alarak, tekrar vatandaşa devredeceklerine vurgu yapan Aksaz Şahbaz sözlerine şöyle son verdi; “Güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletimizin olacaktır.  Adaleti hukuku demokrasiye fırsat eşitliğini kardeşlik ve barışı ülkemizde hakim kılacağız. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında cumhuriyetimizin temel değerlerini hayata geçirecek demokratik laik sosyal hukuk devletini yeniden hakim kılacağız.”

CHP Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz’ın konuşmasının ardından CHP Kütahya 28 Dönem Milletvekili aday adayları alfabetik sırayla kürsüye gelip konuşmalarını yaptı.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, gece gündüz uyumayıp halkın adamı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapacaklarını belirtti.

‘BİLİMİN PEŞİNDEN KOŞACAĞIZ’

Ülkemiz bir dönüm noktasında olduğunu belirten Milletvekili Aday Adayı Ejderhan Gezer, “Vicdanımızın sesini dinleyeceğiz, kin ve nefretten arınarak, kul hakkı yemeden, bilimin ve liyakatin peşinde var gücümüzle koşacağız. Kütahya’nın AK Parti politikaları yüzünden geri kalmışlığına son vereceğiz.” Dedi.

Vekaletine talip olduğu Kütahya’yı çok iyi bildiğini ifade eden Milletvekili Aday Adayı Eyüp Kahveci, “Ayağa kalkacaksan halk için kalk düsturu” ile yola çıktık Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında kralın değil; kuralın yönetim sahibi olduğu bir vizyonla yönetim anlayışını canla başla destekleyeceğiz.” Dedi. Gezer, aday sıralaması ne olursa olsun 14 Mayıs akşamına kadar çalışacağına söz verdi.

Vatandaşların 20 yıldır düşmanlıklar, ayrıştırılmış toplum yapısı ve bunları dile getirmenin suç sayıldığı hukuk yapısı ile mücadele ettiğine değinen Milletvekili Aday Adayı Fisun Aktakka Yıldız, yurtdışına giden,iş bulamadığı için intihar eden, erken yaşlanan gençler, özel sektörde yaşayan çileler çeken emekçiler, ev hanımlarının sesi olacağını vurguladı.

‘DÖRDÜNCÜ CEMRE SANDIĞA DÜŞECEK’

Ülkemizin baharla kucaklaşmak için 4. cemresini beklediğini dile getiren Milletvekili Aday Adayı Güler Ezgi Doğan Turan, “14 Mayıs günü sandığa dördüncü cemre de düşecek ve biz baharımıza kavuşacağız. O gün sadece 20 yıldır bize hizmet etmek yerine patronluk yapanlar, devlet kurumlarının içini boşaltanlar mutsuz olacak. Size söz 15 Mayısta gelen bahar hiç solmayacak.” İfadelerini kullandı.

Kamuoyuna kendini tanıtan Milletvekili Aday Adayı Haşim Ertekin, “15 Mayıs sabahı güzelliklere uyanacağız. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanımız, CHP’yi ise iktidar yapacağız. Bu mücadelede Kütahya’nın ilerlemesi için ben de varım. 2019’da başardık 2023’de yine başaracağız.” Dedi.

SEÇİM ASLINDA KİMLERİN ARASINDA?

20 yıldır AK Parti’nin yanlış politikalarına karşı birçok mücadele verdiklerini ifade eden Hüseyin Dalkılıç, “Bunları yapanlardan hesap soracağız. Bu seçim oğluna pantolon alamayıp intihar eden baba ile gemicikler alan baba arasında, Soma’da göçüğü tekmeleyerek arkadaşını kurtaran madenci ile madenci tekmeleyenler arasında, bu seçim ülkeyi karış karış satanlarla bir karış toprağı koruyanlar arasındadır.” Dedi.

Gediz doğumlu Milletvekili Aday Adayı Kerem Erkul, köylünün hakkını savunmak için bu yola çıktığını belirterek üretenin var olacağı 21. Yüzyılda; üretimin gelişmesi için destek istedi.

1985 Simav doğumlu Milletvekili Aday Adayı Mehmet Aydın Uzun, “Çocuklarımız kadınlarımız gülsün, gençlerimiz ülkemizi terk etmesin diye 13. Cumhurbaşkanını Kemal Kılıçdaroğlu yapmaya hazır mısınız?” şeklinde konuştu.

‘SİZE SÖZ YİNE BAHARLAR GELECEK’

Çocukluğu, ergenliği ve gençliğinin geçtiği partiden aday adayı olmaktan onur duyduğunu ifade eden Milletvekili Aday Adayı Samet Ahmet Dere, “Sizlere söz veriyorum. Zalime karşı mazlumu yanlışa doğruyu her zaman savunacağım. Kütahya’nın en genç Milletvekili olacağım. Size söz yine baharlar gelecek.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Aday Adayı Şeref Han, “Daha önce gittiğimiz köylerde yüzümüze bakmayan köylerden milletvekili aday adayımız var. Kütahya belli bir aşamaya geldi ve her birimizin bunda emeği var. Bu dönem üç milletvekili çıkarana kadar kadın erkek omuz omuza mücadele edeceğiz. Aydınlık yarınlara hep birlikte kavuşacağız.” Dedi.

Kütahya adına yerel ulusal STK’larda yer aldığını açıklayan Milletvekili Aday Adayı Zafer Bintepe, şu ifadeleri kullandı: “Şehrimizde 7 büyüklüğünün üzerinde deprem bekliyor. AFAD üç yıldır deprem ile ilgili ödenek istemiyor. Kütahya’da okulu olmayan mahalle var, hastalarımız 4-5 ay MR randevusu bekliyor. Ben Kütahya’nın bur sorunlarını biliyorum ve bunun için aday oldum. Hep birlikte iktidara geliyoruz.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *