‘KYK YURTLARIMIZ ÖĞRENCİYE HAZIR’

424

Derslere yüz yüze katılmak isteyen her öğrenci için KYK Yurtlarının hazır durumda olduğunu vurgulayan DPÜ Rektörü Kazım Uysal, “Öğrencilerimizin kaldığı tüm KYK yurtlarımız şu an boş ve hazır vaziyette. Depremzedeler ile KYK’da kalan öğrencilerin bir arada kalma gibi bir durumları kesinlikle söz konusu değil.” Dedi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, 2022-2023 yılı Bahar Döneminin devamında ders işleyişi ve KYK yurtlarının durumu hakkında açıklamada bulundu. 

KARAR ÖĞRENCİNİN

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) açıklaması çerçevesinde Üniversite Senatosu ile karar aldıklarını ifade eden Rektör Kazım Uysal, derslerin hem online hem yüz yüze devam edeceğini belirtti. Derse hangi yöntemle katılacaklarının kararını öğrencilerin vereceğini belirten Rektör Uysal, “İsteyen öğrencilerimiz gelecek, dersliklerde derslerini görecek. Ama yüz yüze devam mecburiyetimiz yok.” Dedi. YÖK’ün almış olduğu kararları aynen uyguladıklarını ifade eden Rektör Uysal, “Yüz yüze derslere gelmeyen öğrencilerimiz için ders videoları sisteme yüklenecek. İsteyenler için de bir yandan online eğitimimiz devam edecek.” Şeklinde konuştu. Bahar Dönemi ara sınavların uzaktan yapılacağını dile getiren Uysal, Bahar Dönemi final sınavlarının ne şekilde yapılacağının belirsizliğini koruduğunu açıkladı.

‘DEPREMZEDELER İLE KALMALARI SÖZ KONUSU DEĞİL’

KYK yurtlarında kalan öğrencilere de bilgi veren Rektör Uysal, “Depremzedeler ile KYK’da kalan öğrencilerin bir arada kalma gibi bir durumları kesinlikle söz konusu değil. Öğrencilerimiz geldiği takdirde KYK yurtlarımız hazır. Öğrencilerimizin kaldığı tüm KYK yurtlarımız şu an boş ve hazır vaziyette. Gelen öğrencimiz rahatlıkla kalabilecek. Bizim tüm öğrencilerimiz gelse bile KYK yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz bir mağduriyet yaşamayacak.” İfadelerini kullandı.

‘YURTLARIMIZ BOŞ’

Kütahya’da bu konuda herhangi bir problem olmadığına vurgu yapan Rektör Uysal, “Biz sadece TOKİ’deki KYK yurduna depremzedelerimizi yerleştirdik. O da zaten öğrencinin kalmadığı bir yurttu. Depremzede gelirse de alabilir. KYK yurtlarımız da şu an boş ve öğrencilerimizi bekliyor.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *