TARİHE ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İLE YOLCULUK AİZANOİ’DE BAŞLDI

338

Tarihi gizemi ile büyüleyen Aizanoi Antik Kenti ziyaret etmeye gelen yerli ve yabancı turistler antik kenti, 3 adet elektrikli araç ile gezebilecek. Restore edilen evlerde kazı deneyimleme, sanal gerçeklik, çini eğitimlerinden faydalanabilecek turistler elektrikli araçlar ile tur keyfi de yaşayacak.

Aizanoi Antik Kenti’nin önemli bir turizm destinasyonu haline gelmesi amaçlanarak hazırlanan; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından destek almaya hak kazanan “Aizanoi Alternatif Turizm Destinasyonu” Projesi kapsamında 3 adet elektrikli hizmet aracı alımı yapıldı.

HİZMET ARACI ALIMI YAPILDI

Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kentini ziyarete gelen turistleri gezdirmek amaçlı 2+2, 2+4 ve 14 kişilik olmak üzere 2 adet elektrikli hizmet aracı alımı yapıldı.

Kütahya İl Özel İdaresinin sahibi olduğu proje ile Aizanoi Antik Kentini ziyarete gelen turistlerin restore edilen evlerde kazı deneyimleme, sanal gerçeklik, çini eğitimlerinden faydalanmaları yanı sıra elektrikli bisikletler ile tur keyfi ve antik kafede dinlenerek yöresel lezzetleri tatmaları planlanıyor.

PROJELER DEVAM EDİYOR

İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada; “Kütahya Valisi Ali Çelik tarafından Çavdarhisar İlçesini hem altyapı olarak güçlendirme çalışmaları hem de turizm destinasyonu haline gelmesi için çok sayıda proje ve yatırımlar yapılmaktadır. Halen devam eden projelerimizde Kütahya Valiliği, İl Kültür Müdürlüğü, Çavdarhisar Kaymakamlığı proje ortağı olarak çalışmalarımızda destek vermektedir. Projelerimizin tamamlanması ile Aizonai Antik Kentinin daha çok duyulması ve daha çok ziyaret edilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.” İfadelerini yer verildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *