‘BİRKAÇ ZENGİN EVLADI GECE CİRİT ATSIN DİYE HİZMETTEN VAZGEÇMEYİZ’ EDS BAŞLIYOR

363

EDS’nin ceza kesilmek için oluşturulmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Alim Işık, “Bu sistem bölgede sadece Kütahya’da eksik. Birkaç zengin evladı gece saat 2’de cirit atsın diye böyle bir hizmetten şehrimizi mahrum bırakamayız. Ay sonu itibariyle EDS’yi şehrimizle tanıştıracağız” dedi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Kütahya Belediye Meclisi 5. Dönem 4. Olağan Toplantısında devreye girmek için gün sayan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile ilgili açıklamalarda bulundu. 13 Eylül tarihinde kurulum çalışmalarının başladığı EDS’nin kurulum işlemlerinin tamamlandığını ifade eden Başkan Işık, bağlantı hizmetleri devam ettiğini test denemelerinin yapılacağını ve ay sonu itibariyle EDS’nin devreye gireceğini açıkladı.

‘BUNLARA GÜLÜP GEÇİYORUZ’

EDS’ye dair bazı eleştiriler hakkında da konuşan Başkan Işık, “Art niyetli, belediye hizmetlerin içine sindiremeyenlerin yorumları oluyor. Neymiş efendim belediye başkanı batan, borçlu belediyeyi buradan kestirdiği cezalarla kurtaracakmış. Direksiyonun başında sigara içenlere, telefonla konuşanlara ceza kesilecekmiş. Bunlara herkes gibi biz de gülüp geçiyoruz” şeklinde konuştu.

‘SADECE KÜTAHYA’DA EKSİK’

Sistem sayesinde olası bir trafik kazasında bir tek canın kurtarılmasına vesile olmanın onurunu yaşayacaklarını dile getiren Başkan Işık, “Bu sistem şu an 51 ilde var. Bölgemizdeki diğer illerinde tamamında var; sadece Kütahya’da eksik.” Dedi. Trafik kazalarında her yıl çok sayıda canın kaybedildiğini yaralanmamanın ve mal kaybının olduğunu hatırlatan Başkan Işık, şu ifadeleri kullandı: “Sistem özellikle Afyon, Eskişehir çevre yolu ve Tavşanlı çevre yolunda hız kontrolü şehrimizin belli noktalarında park yasağı ve kırmızı ışık ihlali amacıyla konmuştur. Kimseye ceza kesmek için bu sistem kurulmamıştır. Birkaç zengin evladı gece saat 2de gaza basarak cirit atsın diye böyle bir hizmetten şehrimizi mahrum bırakamayız.”

PROJELERDE SON DURUM NE?

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında toplanan Kütahya Belediye Meclisi 5. Dönem 4. Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.Toplantıda meclis üyeleri Osman Zeybek ve Güler Ezgi Doğan Turan’ın milletvekilliği aday adaylıkları sebebiyle istifa dilekçelerini verdini belirten Başkan Işık, parti gruplarına yeni belediye Meclis üyelerinin katıldığını açıkladı. Kütahya Belediyesinin projelerindeki son duruma dair açıklamalarda bulunan Başkan Işık,  Otogarın önüne inşa edilen Yöresel Ürün Satış Pazarı’nın tamamlandığını ve esnafların yerini aldığını açıkladı.7 Göller Rekreasyon Alanı Projesinin yüzde 80’inin tamamlandığını ifade eden Başkan Işık, Altyapı tamamlandı, üst yapı peyzaj çalışmaları yapılacak.” Dedi. Projenin şehirdeki herhangi bir afet alanında toplanma alan olarak kullanılabileceğini söyleyen Başkan Işık, kurulacak “Afet Lojistik Merkezi’nin” yönetim biriminin de orada olacağını projenin Haziran sonu hizmete sunulacağını belirtti.

Zanaat Çarşısı Projesi’nde imalatın başladığına değinen Başkan Işık, “36 esnafımızı yerleştirdikten sonra kalan 20 iş yerini kiraya da satış ile değerlendireceğiz. Eski iş merkezindeki esnafımızı burası bitmeden yerlerinde etmeyeceğiz.” Dedi. Kültür Park Projesinde de imalatın başladığına değinen Başkan Işık, projenin 2023 sonu itibariyle tamamlanacağına değindi.

‘PAZARCI ESNAFI MAĞDUR OLMAYACAK’

İhalesi yapılan ve imalata başlanan Yoncalı Şifakent Projesinin bu yıl şehre kazandırılacağını değinen Başkan Işık, tamamlanma aşamasındaki Millet Bahçesi’nin Batı Kütahya’da yaşayan vatandaşların hizmetinde olacağını vurguladı. Haziran – Temmuz ayında ihalesinin yapılıp projeye başlanacak Vadi Kütahya ile Doğu Kütahya bölgesinin güzel bir alan kazanacağına dikkat çeken Başkan Işık, “Çamlı Bahçe Yeşil Alan Düzenlemesinde yıkılan Pazar yerini park olarak planladık, anıtlar kurulunda geçti. Yakın zamdan ihaleye çıkacak. Pazar yeri yerine de 170 metre ilerde kamulaştırma işlemlerini başlattık. Pazarcı esnafımızı da bölge halkını da mağdur etmeden bu sorunu çözmüş olduk.” Dedi.

Geçen hafta “Yap İşlet Devret” modeli ile Vazo Kule’nin ihaleye çıktığını açıklayan Başkan Işık, “Pazarlık süreci devam ediyor. Birkaç yatırımcı ilgileniyor. Anlaşılırsa ihale sonuçlanacak. Değilse kat karşılığı ya da belediye bütçesi ile size takdim edeceğiz konuyu.” dedi.

‘LOKANTANIN YIKIMINI

UZLAŞMAYLA ÇÖZECEĞİZ’

Çiniciler Çarşısı Revizyon Projesinde hazırlıkların devam ettiğine değinen Başkan Işık, “Balık lokantasının kaldırılması için talep var. Biz göreve geldiğimizde işletmeci ile davalık olduğunu ve tedbir kararı alındığı gerçeği ile karşılaştık. O bölgedeki çinici esnafından oluşan 200’ün üzerinde izam ile başvuruda bulunuldu. Mart ayında ihale süreci bitiyordu. Tekrar ihaleye çıkılmadan alternatif oluşturulduktan sonra işletmeciyi mağdur etmeden yeniden mahkemelik duruma düşmeden konuyu çözerek yıkımı gerçekleştireceğiz. Giriş kapısının arkasındaki atıl bölge, kafeterya restoran ve kaykay pisti olacak şekilde çok güzel bir alana dönüştürülecek. Orayı sorunsuz yıkmayı düşünüyoruz. Herkes kendi içinde haklı olabilir. Sosyal medyada konunun aslını bilmeden yine bizleri eleştiren paylaşımlara denk geliyoruz. Onlara söylenecek birkaç çift sözümüz var. “Burası yapılırken bunlar Kütahya’da yaşamıyor muydu neden esnaf olarak yaptırdılar dediğimizde” bunun cevabını alamıyoruz. Kimse endişelenmesin uzlaşmayla çözeceğiz.” İfadelerini kullandı.

SEVGİ YOLU İÇİN TRAFİĞE AÇILIŞ SİNYALİ

Cumhuriyet Caddesinde kamuoyundan görüş alınması sürecinin tamamlandığını ifade eden Başkan Işık, “Cadde esnafının Ali Paşa camiye kadar olan kısmı “açılmasın”, geri kalanının tamamı “hemen açılsın”, Ulu Cami esnafının büyük bölümü “açılsın”, Samanpazarı, Hürriyet caddesi esnafının büyük bölümü “açılsın” diyor. Vatandaşlarımızın bir kısmı “açılsın” bir kısmı “açılmasın, yürüyüş alanı kalsın “diyor. Hepsine saygı duyuyoruz ama caddenin hemen arkasında Çamlı Bahçe Yeşil Alan düzenlemesi yapıldığında ve Laleli Cami tarafında Bekir Avlupınar’a benzer yürüyüş yolu yapıldığında zaten yeni yürüyüş alanları olacak.” İfadelerini kullandı.

‘2023’TE TAMAMLANACAK’

Şehir Hastanesi açıldığında hastaların ulaşımını sağlayacak alternatif yol güzergâhına gerek olacağına değinen Başkan Işık, “ulu camiye ulaşımı sağlayacak güzergahı da oluşturmamız Çıkan sonuçları grup grup kamuoyuyla paylaşacağız. Sonra çalışmaya hemen başlayacağız. İmalatı da kısa sürece de 2023 yılı içinde biteceğiz. Çünkü uzun süreli imalatlarla esnafın yoğun olduğu bölgede sorun oluyor tahammülsüzlükler yaşanabiliyor.” Diyerek sözlerine son verdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *