583 RİSKLİ YAPI DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

269

Kütahya’daki 583 riskli yapının tespit dosyasını onaylayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bu yapılardaki bin 779 konut, 212 işyerinin dönüşümünü yaptı. Daha güvenli binalarda oturmak için harekete geçen vatandaşlara yapılan kira yardımı ise 14 milyona ulaştı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SON DURUM

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Kütahya’daki Kentsel Dönüşüm Uygulamaları hakkında kamuoyuna bilgi verdi. 256 konut bağımsız birim ve 44 ticaret bağımsız birimin bulunduğu Pazarlar Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki 14 hektarlık riskli alanın dönüşümde; 245 konut bağımsız birim, 58 ticaret bağımsız birimin inşaat çalışmaları başladı.

Parmakören Mahallesi’ndeki dönüşüm çalışmaları için yeni yerleşim alanı olarak Parmakören Rezerv Yapı Alanında 166 konut bağımsız birim 4 ticaret bağımsız birimin inşaat çalışmaları başladı. 31.81 hektarlık alanda yükselecek Kütahya Merkez Küçük Sanayi Sitesi’ndeki dönüşüm çalışmalarında ise yüklenici firma, 530 ticaret bağımsız birimin inşaat çalışmalarına devam ediyor. 

Vefa Mahallesi’nde yapılan dönüşüm uygulamasında toplam 495 konut bağımsız birim, 10 ticaret bağımsız birim ve 1 adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesinin inşaat çalışmaları hızla sürüyor. 20 hektarlık 495 konut bağımsız birimi kapsayan Bölcek Mahallesi yerinde dönüşüm uygulamasında bazı yapıların kabası bitti.

KONUTLAR ARTIK DAHA GÜVENLİ

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında Kütahya’da bugüne kadar maliklerce yapılan riskli yapı tespiti başvurularının sonuçları da kamuoyuna duyuruldu. Toplam 583 riskli yapı tespit dosyasını onaylayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü onaylanan riskli yapılarda 1779 konut bağımsız bölüm, 212 işyeri bağımsız bölüm olmak üzere toplam 1991 bağımsız bölümün dönüşümü yaptı.

Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlara verilen toplam kira yardımı tutarı ise 14 milyon 174 Bin 893 TL’ye ulaştı. Vatandaşların daha güvenli binalarda oturması için tam hisseye sahip, bağımsız bölüm başına aylık Bin 250 TL kira yardımı veriliyor. ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *