‘TEKNOFEST’TE BU SENE DE İDDİALIYIZ’

301

Başarılı akademisyenlerin ödüllendirildiği Akademik Teşvik Ödülleri Töreni’nde konuşan Rektör Kazım Uysal, Geçen sene birinci oldukları TEKNOFEST’te bu sene de iddialı olduklarını vurguladı. Rektör Uysal, “Geçen sene 33 takımdık, bu sene 50 takıma çıkardık. Takım başına 100 bin TL’ye kadar destek veriyoruz.” Dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ndeki (DPÜ) akademik birimlerinde akademik yükseltme ve akademik teşvik ödül törenlerinin ikincisi, İktisadi ve İdari Bilimler ile Kütahya Uygulamalı Bilimler fakülteleri için düzenlenen etkinliklerle devam etti.

BAŞARILI AKADEMİSYENLERE TÖREN

DPÜ Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonunun 2022 yılı Akademik Teşvik Ödeneği sonuçlarının açıklamasıyla, DPÜ’de akademik teşvik almaya hak kazanan akademisyenler ile akademik yükseltme hakkı kazanan öğretim üyeleri için gerçekleştirilen etkinliklerin ikinci gününde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi için tören düzenlendi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Üniversitemiz günden güne daha ileriye gidiyor. Bu yerleşke içerisinde akademi kuralları geçerli olacak demiştik ve bunu başardık. Akademisyen sayımız her geçen yıl artıyor. DPÜ tarihinde kadro bekleyen sayısının bu kadar az olduğu bir dönem olmadı. Bununla iftihar ediyorum.” İfadelerini kullandı. Rektör Uysal, sadece akademik teşvik almaya hak kazanan öğretim üyesi sayının değil, aynı zamanda akademik teşvik almaya hak kazanan öğretim görevlilerinin başarı puanı ortalamasının da arttığına değindi. 

‘50 TAKIMA ÇIKTIK’

Yabancı uyruklu öğrenci sayısının 10 bine yaklaştığını vurgulayan Rektör Uysal, “İlk defa TEKNOFEST’te birinci olduk. Bu sene de iddialıyız. Geçen sene 33 takımdık, bu sene 50 takıma çıkardık. Takım başına 100 bin TL’ye kadar destek veriyoruz. Eğitimin en iyi modeli öğrencilerimizi sahaya atmak, yarışmalara hazırlamak olduğunu düşünüyorum.”ifadelerini kullandı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 66 ve Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesinden 15 akademisyene akademik teşvik başvurularında elde ettikleri başarıdan dolayı teşekkür belgesi sunuldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *