‘ORTAK AKILLA SONLANDIRDIK’

1260

Kaçınılmaz bir gerçek depremler karşısında tek yol gösterici bilim olan mühendislerden hizmeti almanın önemine vurgu yapan İMO Kütahya Şube Başkanı Kadir Fırat Zeybek, düzenledikleri iftar programında yanlış uygulanan taş kolon yöntemi ve şantiye şefliği düzenlemesi konusunda attıkları adımları anlattı.

Gecede GAZETE KIRKÜÇ Haber Editörü Şeyma Dönmez Demirdaş ‘Özgür Basın’ ödülüne layık görüldü

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kütahya Temsilciliği, Bengisu Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Programa Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürü İbrahim Çatladan, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Küçükkayalar, Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç katıldı.

Depremlerin kaçınılmaz bir gerçek olduğunu belirten İMO Kütahya Şube Başkanı Kadir Fırat Zeybek bu noktada yapılabilecek en önemli şeyin mühendislik hizmeti almak olduğunu belirtti. Bu hizmetteki tek yol göstericilerinin bilim olduğunu ifade eden Zeybek, göreve geldiklerinde kendilerine dört hedef belirlediklerine değindi.

 ‘TEK YOL GÖSTERİCİMİZ BİLİM’

“Birinci hedefimiz Kütahya’da uygulanan bilimsek veriden uzak taş kolon imalatıydı, her mühendisin hatalı olduğunu bildiği bu uygulamayı ortak akılla ile sonlandırdık” ifadelerini kullanan Zeybek, ikinci hedeflerinin Kütahya’da kanayan bir yara olan şantiye şefliği olduğunu belirtti. Yönetmeliğin açıkça imalata oranla şantiye şefliği görevlendirilmesini istemesine rağmen şehirde buna ters bir işleyişin yapıldığını ve şantiye şefi görmeden inşa edilen binalar olduğunu ifade eden Zeybek, Yönetim olarak yaptıkları çalışmalarla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi iş birliği ile artık Kütahya’da imalat oranına göre şantiye şefliği ataması yapıldığını müjdeledi. Üçüncü büyük hedefleri proje tasarım yapan uzmanların çalışma ücret koşullarını iyileştirmek için adım atacaklarını ifade eden Dördüncü hedeflerinin İMO Kütahya’nın geçmişten gelen çalışma kültürünü değiştirerek; mühendisin hakkını savunan bir oda kültürünü kente kazandırmak olduğunu ifade eden Zeybek 1 yıl gibi kısa bir sürede da 4 büyük hedefin ikisini gerçekleştirdikleri için gurur duyduğunu ifade etti.

‘BU BİR LÜTUF DEĞİL’

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Küçükkayalar’ın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Alim Işık, İMO Kütahya’nın destek teşekkürleri için şu ifadeleri kullandı: Bu bir lütuf değil biz sadece görevimizi yaptık. Yaşadığımız deprem felaketinden sonra başka türlü düşünme lüksümüz yok.” Dedi. Depreme daha dayanıklı bir Kütahya inşa etmek için uzlaşmanın çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Işık, bundan sonra da inşaat mühendislerinin birikiminden yaralanacakları her işbirliğine hazır olduklarının altını çizdi. Kütahya’nın en önemli gündeminin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Işık, “Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. 

Gecede 22 Ağustos 2022 tarihinde Gazete 43’de yayınlanan “Yanlış Uygulanan Taş Kolon Yöntemi ‘Kütahya’ya İhanettir” başlıklı haberin yarattığı kamuoyu ile uygulamanın kaldırılması konusunda destekleri için Haber Editörü Şeyma Dönmez Demirdaş’a ödül verildi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *