BORÇ DA ÖDENİYOR HİZMET DE YAPILIYOR

301

İtfaiye erleriyle iftar programında bir araya gelen Alim Işık itfaiyeciliğn kutsal ama zor bir meslek olduğunu belirterek, bundan sonra ihtiyaçların daha rahat karşılayacak bir noktada olduklarını kaydetti. Işık, borçlu bir belediye devraldıklarını ama çalışmaktan hiç vazgeçmeyerek borçları bitirebildiklerine vurgu yaparak “çalışılırsa borç da ödeniyor, hizmet de yapılıyor” dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, İtfaiye Müdürlüğü’nde görevli itfaiye erleriyle birlikte sahur yaptı.

DEPREM BÖLGESİNDE YOĞUN BİR ÇALIŞMA GÖSTERDİLER

Şehrin can ve mal güvenliğinin korkusuz neferleri olan itfaiye erleriyle sahurda bir araya gelen Başkan Işık, “Gerek deprem bölgesinde gerekse ilimizde meydana gelen müdahaleyi gerektirecek her türlü olayda vatandaşımızın yanında olduğunuz için teşekkür ediyorum. 2022 yılında 501 yangın, 618 de kurtarma olmak üzere 1109 adet olaya müdahale etmişiz. Bu 1109 canın kurtarılması demektir. O nedenle kutsal ama zor bir meslek. Allah rahmet eylesin, geçen yıl bir arkadaşımızı kaybettik. 2023 yılında şu ana kadar 152 yangın, 125 de kurtarma çalışması olmak üzere 277 olaya müdahaleyle yoğun bir tempo içerisinde çalışıyorsunuz. Göreve geldiğimizden bu yana tüm birimlerimizde olduğu gibi itfaiye birimizde de ihtiyaç olan ne varsa karşılamaya çalıştık, bundan sonra da karşılarız. Rabbim, sizlere de bizlere sağlıkla, sıhhatle çalışmayı nasip etsin. Ramazan ayımız mübarek olsun. Tuttuğumuz oruçlar başta olmak üzere yaptığımız ibadetler Rabbimin nezdinde kabul olsun” dedi.

NET BORCUN TAMAMINI BİTİRDİK
Başkan Işık, “Gönül rahatlığıyla artık bundan sonra ihtiyaçlarımızı daha rahat karşılayacak bir noktadayız. Şükürler olsun, belediyemizin geçmişten devraldığımız yaklaşık 650 milyon liraya yakın net borcunun tamamını bitirdik. Bu borç devraldığımız bütçenin iki buçuk katıydı. Şimdiki borcumuz mevcut bütçemizin onda biri. Yani iki buçuk yıl kilit vursaydık belediyenin kapısına gelen gelirlerle borcu ancak bitirebilirdik. Eğer sahip çıkılırsa, Allah rızası için çalışılırsa borç da ödeniyor, hizmet de yapılıyor. İnşallah sizlerin de desteğiyle şehrimize daha güzel hizmetleri kazandırırız hep beraber. İtfaiye ekibi olarak sizlerin gösterdiği özveri ve fedakârlık bizleri mutlu ediyor” diyerek çalışma arkadaşlarımıza teşekkürlerini iletti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *