‘HER MAĞDUR ÇOCUĞUN HAKKININ TEMİNATIYIZ’

314

Deprem bölgesinde mağdur olan milyonlarca çocuğu hatırlatan Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av.Arb.Esin Özak Sezengöz, çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilen hak ihlallerinin önüne geçmek için işbirliği çağrısında bulundu. Özak Sezengöz, mağdur edilen her çocuğun haklarının teminatı olduklarını dile getirdi.

Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av.Arb.Esin Özak Sezengöz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

ÜLKEMİZDE MİLYONLARCA

ÇOCUK YARDIMA MUHTAÇ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin açıldığı günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklara armağan etmesinin Atamızın çocuklara verdiği değerin, önemin ve onlara duyduğu güvenin en büyük göstergesi olduğunu ifade eden Özak Sezengöz, “Büyük önderin cumhuriyeti emanet ettiği milyonlarca çocuk, Türkiye’de 6 Şubat’ta gerçekleşen depremler nedeniyle  bir anda acil insani yardıma muhtaç hale gelmiştir ve  zorlu koşullarla mücadele etmektedir.” Dedi.

Felaketin etkilerinin yıllarca süreceğini belirten Özak Sezengöz, “Sağlıklı büyümek, çocukluğunu yaşamak, yaşıtlarıyla eşit fırsatlara sahip olmak her çocuğun hakkıdır! Olumsuz şartlar sonucunda çocuk işçiliği ve çocuk yaşta evlilik riskinin artacağı öngörülmektedir.  Ne olursa olsun çocuklar için iyi bir gelecek mümkündür. Çocuk haklarının korunmasını sağlamak, çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak ve potansiyellerini en iyi şekilde gerçekleştirebilecekleri fırsatların önünü açmak başta devlet olmak üzere hepimizin sorumluluğundadır.” İfadelerini kullandı.

‘ŞİDDETLE KINIYORUZ’

Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak, Deprem bölgesindeki çocuklar başta olmak üzere, Türkiye’deki tüm çocukların insan haklarının hayata geçirilmesinde, korunmasında ve hak ihlallerinin önlenmesinde yükümlülüğü bulunan başta devlet olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla  ile işbirliği yapmaya her zaman hazır olduklarının altınız çizen Özak Sezengöz, çocuk haklarına yönelik olarak gerçekleştirilen her türlü saldırıyı şiddetle kınadığımızı; mağdur edilen her çocuğun haklarının teminatı olduklarını dile getirdi. Özak Sezengöz, çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilen hak ihlallerinin önüne geçmek için tüm vatandaşlarımızla işbirliği ve dayanışma içerisinde hareket etmek zorunda olduklarını da hatırlattı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *