23 NİSAN COŞKUSU KÜTAHYA’YI SARDI: İKİ BAYRAMI DA BİRLİKTE YAŞADIK

498

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğin teminatı çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 103. yılında Kütahya’da gururla kutlandı. Bu sene Ramazan Bayramına denk gelen kutlamalarda makamlar yine çocuklara devrildi, marşlar söylendi, ulusak egemenlik coşkusu yaşandı

Bağımsızlık mücadelemizin ilk ateşinin yakıldığı, tarihi önemi ve değeri büyük olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerİ Kütahya’da büyük bir coşkuyla düzenlendi.

VALİ ÇELİK VE BAŞKAN IŞIK’TAN KUTLAMA MESAJI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda görevli olduğu Hatay’dan bir mesaj yayınlayan Vali Ali Çelik, “Bir arada, her sene artan gurur ve coşkuyla kutlayacağımız nice bayramlar dilerim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhu şad olsun” dedi ve 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ise çocuklarımıza sahip çıkmanın, onları korumak ve güvenli bir şekilde geleceğe hazırlamanın görevleri olduğunu vurgulayarak  “Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan tüm yavrularımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyor ve hepsini sevgiyle kucaklayarak gözlerinden öpüyorum.”dedi.

KOLTUKLARDA ÇOCUK VARDI

Vali Vekili Mustafa Güney, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle makamını ilkokul öğrencileri Elif Sena Daban ve Emir Tuna Tetik’e devretti. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Güney, öğrenciler Daban ve Tetik’e başarılar diledi.

Zafer Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törenler,  Dumlupınar Spor Salonu’na taşındı.Salonu dolduran Kütahyalıları selamlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlayan Vali Vekili Mustafa Güney’in protokoldeki yerini almasıyla kutlamalar başladı.

MARŞLAR OKUNDU OYUNLAR OYNANDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit günün anlam ve önemini içeren bir konuşma gerçekleştirdi. Marşlar, halk oyunları, birbirinden eğlenceli oyun ve yarışmalarla renkli görüntülere sahne olan kutlamalara yoğun ilgi vardı.

Şiir okuma, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenler öğrencilere ödülleri, Vali Vekili Mustafa Güney, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Uluca tarafından verildi.

Törene; Vali Vekili Mustafa Güney, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkan Vekili Ahmet Uluca, Baro Başkanı Edip İlkay Sunay, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırbaç, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *