YILLIK 8 MİLYAR TL’LİK KÖMÜR PROJESİ HAZIR’

449

Kütahya’da kalorileri düşük olduğu için çıkarılmayan kömürlerden sıvı kömür gübresi çalışmalarının şehre yıllık 8 milyar dolar girdi sağlayacağını ifade eden Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, sağlık turizminin Kütahya’ya sağlayacağı faydalara değindi.

KÜTAHYA PROJELERİNİ ANLATTI

Yeniden Refah Partisi’nin kurulduğu günden bu yana 60 farklı ana başlıkta 681 proje hazırladığını ifade eden Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, Kütahya projeleri hakkında bilgi verdi.

Seyitömer-Tunçbilek’teki kömür havzalarına dikkat çeken Gezgin, kalorileri düşük olduğu için çıkarılmayan kömürlerden sıvı kömür gübresi çalışmaları yaptıklarını belirtti. Ankara – Polatlı’da bursa Orhaneli’nde denemelerin yapıldığına değinen Gezgin, Yıllık 8 milyar doları konuştuğumuz bir proje hazırlandı. Gübre maliyetlerini üçte bir oranında düşürebilecek. Bu maliyetlerin düşmesi ile beraber pazara yansıması markete yansıması söz konusu olmuş olacak.” İfadelerini kullandı.

‘SAĞLIK TURİZMİ HAVALİMANINI ETKİLEŞTİRİR’

Kütahya’da 15 farklı yerde termal turizm noktası bulunduğuna vurgu yapan Gezgin, “11 farklı yerde termal turizm noktamız var. Buralarda fizik tedavi ve rehabilitasyon hastaneleri üzerinde çalışıyoruz. İstanbul’a her gün onlarca uçak geliyor. Sağlık turizmi diye bir şey başladı. İnsanlar saç ektirmeye implant yaptırmaya gözlerini tedavi ettirmeye İstanbul’a geliyor. Bizde bu sağlık turizminden Kütahya olarak faydalanmak istiyoruz. Zafer Havalimanını da etkin hale getirerek zorlanmadan özellikle yaşlı nüfusu burada kuracağımız fizik tedavi ve rehabilitasyon otel hastanelerde tedavilerini uygulayıp mutlu bir şekilde uğurlayarak ciddi katma değerler oluşturmak istiyoruz.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *