‘KÜTAHYA NE DİYORSA SÖYLEYECEĞİMİZ O’DUR’

454

“Sandığın başında bir oyunuzu MHP’ye, bir oyunuzu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verecek misiniz?” diyerek 14 Mayıs’taki seçimlerde Kütahya’dan destek isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur’un zaferi için sıranın vatandaşa geldiği belirtti. Bahçeli, Kütahya ne diyorsa söyleyeceğimiz o’dur” ifadelerini kullandı.

‘BİR OY MHP’YE BİR OY ERDOĞAN’A’

“Aziz Milletim Sıra Sende” programları kapsamında Kütahya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk Bulvarı’nda büyük bir kalabalığa hitap etti. Kütahyalılara, “14 Mayıs’taki seçimlere hazır mısınız? Şartlar ne olursa olsun sandığa gidecek misiniz? Sandığın başında bir oyunuzu MHP’ye, bir oyunuzu da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verecek misiniz? TBMM’de Cumhur İttifakı’nı güçlendirecek misiniz?” sorularını yönelten Bahçeli, Millet İttifakı parti başkanlarından seçimin akıbeti için Kütahya’nın heyecanından ders almalarını, Kütahya’nın kendilerini desteklerken gösterdiği milli kararlılığa şahit olmalarını istedi.

Sırtlarını yasladıkları yegane gücün Büyük Türk milleti olduğunu vurgulayan Devlet Bahçeli, “Kütahya ne diyorsa söyleyeceğimiz o’dur. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ara farklı tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesini hedefliyoruz, buna var mısınız? MHP’nin Kütahya Milletvekillerine destek olacak mısınız? 14 Mayıs’ta Cumhur İttifakının yanında duracak mısınız? Yeni bir anayasa için milletvekili sayımızı artıracak mısınız? Cumhurun zaferine hep birlikte imza atıyor muyuz.” İfadelerini kullandı.

‘SIRA HEPİNİZDE’

Sorulardan aldığı evetler ile Kütahyalılara “sıra hepinizde” çağrısını yapan Bahçeli, “Bu yıl hem Cumhuriyetimizin 100. Yılını, hem de Cumhur’un demokrasi zaferini kutlayacağız. Cumhur ve cumhuriyet kucaklaşacak. Biz Türkiye’nin, Türk milletinizin, Kütahya’nın tarafındayız. Biz garibin mazlumun yanındayız. Camideyiz, cemevindeyiz, duadayız dilekteyiz.” Dedi. Konuşmasının ardından Bahçeli vatandaşa karanfil attı. MHP Milletvekili adaylarının kürsüye gelip hatıra fotoğrafı çekişmesinin ardından MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, Bahçeli’ye Belediye Kütahyaspor forması hediye etti.

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN BÜYÜK KALABALIK

 “Aziz Milletim Sıra Sende” programları kapsamında Eskişehir’in ardından Kütahya’ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk Bulvarında vatandaşlarla bir araya geldi. Mitinge Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, MHP Kütahya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili adayı Ahmet Erbaş, , AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, İl Başkanı Mustafa Önsay, MHP İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Milletvekili adayları katıldı. Soğuk havaya rağmen Bahçeli’nin konuşması için büyük bir kalabalık alanı doldurdu. Ellerinde üç hilalli bayraklarla bekleyen vatandaşlar Bahçeli’nin kürsüye çıkışına bozkurt selamlarıyla eşlik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bahçeli Kütahyalılara seslendi.

ANAYASA MAHKEMESİNE REFORM ŞART

Millet olma halinin bugüne kadarki en medeni beşeriyet özelliği olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli,  “Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Milletimizin her evladı bir ve eşittir. Her neviden ayrımcılık ve bölücülük kaynağı ayaklarımızın altındadır. Millet tektir adı da Türk’tür.” Dedi. Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın açıklamalarına sert bir dille eleştiren Bahçeli, “Toplumsal düzeyde bizim gibi olmayanlarla, bizden farklı düşünenlerde sağlıklı bir ilişki kurmak zorundayız diyen Anayasa Mahkemesi neyi kast etmiştir? Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın haddini ve hukukunu çok net bir şekilde aştığını düşünüyoruz.  Mahkeme başkanı objektifliğini kaybetmiştir. Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yapılandırılmasını gerekli görüyoruz. Statüsü ve üye yapısının köklü bir reforma tabi tutulmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

İstikrarın sürekliliği, istiklalin muhafazası ve istikbalin müdafaası için sırasının millette olduğunu ifade eden Bahçeli, “Karnı tok başı dik nesiller için aziz milletim sıra sende. Demokraside yüksek standartlar için aziz milletim sıra sende. TBMM’de PKK’lıların olmaması için aziz milletim sıra sende. Aş iş üreten bir ekonomi, sanayi, tarım ve hizmet sektöründe dev atılımlar için sıra sende” şeklinde konuştu.  

‘BAŞKA VAATLERİ YOK’

Millet İttifakı’nın sıkıntıları ve demokrasi dışı arayışlara zemin hazırlayan yapısını ile parlamenter sistemi geri getirme dışında vaadi olmadığına dikkat çeken Bahçeli,  Parlamenter sisteme dönme hevesinin Türkiye’yi darbe ve muhtıralara, kaos ve kargaşaya mahkum etmeye özlem duymak olduğunu vurguladı.

‘KILIÇDAROĞLU VE YARDIMCILARI ÜLKEYİ BATIRIR’

Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na devlet emanet edilemeyeceğini ifade eden Bahçeli, “Çünkü kendisini ehil, emin ve erdemli değildir. Hiçbir başarı hikâyesi yoktur. Sorumluluk alsa sayısı her gün değişen Cumhurbaşkanı yardımcıları ile Türkiye’yi batırırlar. “ dedi.

Kütahya’dan MHP ve Cumhur İttifakına destek isteyen Bahçeli şu ifadeleri kullandı: “Bu şartlar altında bir kez daha soruyorum vatanda bayrağa sahip çıkacak mısınız? Türkiye’ye hakkınız haysiyetinize sahip çıkacak mısınız? Sandıklardan taşıyor musunuz? İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *