OYLAR CHP’YE SAADET MECLİSE

397

Saadet Partililerin bu sistemde kendi partilerine oy verme ısrarlarının kaybetmelerine sebep olacağına dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ‘Oylar CHP’ye Saadet Meclise’ vurgusu yaptı. CHP listelerinden seçime giren Kütahya Saadet Partisi 2. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Sunar’ı Kütahya’nın mutlaka meclise göndereceğini belirten Aydın, “Bu size bir emanettir. Bu emanete sahip çıkacaksınız” dedi.

‘Halil İbrahim Sofrası Buluşması’ temalı seçim programı etkinliğinde bir araya gelen Kütahya’nın Millet İttifakı temsilcileri, onur konuğu olarak Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın’ı ağırladı.

YÜRÜYÜŞÜMÜZ VE ZAFERİMİZ

MÜBAREK OLSUN!

Hedeflerinin milleti barıştırmak olduğunun vurgusu yapan Saadet Partisi İl Başkan Vekili Sadık Maltaş  “Biz, bu milleti barıştıracağız! İşte bu hedefle 12 Şubat 2022’de ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Yol Haritası, Yeni Anayasa Taslağı, 2000’den fazla maddeden oluşan Ortak Politikalar Mutabakat Metnini ortaya koyduk. İlkeler ve prensipler üzerinde anlaştıktan sonra kazanmanın anahtarının ortak adaydan geçtiğini gördük” ifadelerini kullandı.

Kütahya’nın sesini, sözünü ve tüm kesimlerini temsil edecek; milletvekili adaylarının buluğunun altını çizen Maltaş “Onlar meclis kürsüsünde; aç yatan çocukların, tenceresi boş kalan anaların, çocuklarına harçlık veremeyen babaların haklarını savunacaklar. Onlar hiçbir zaman menfaatin ve nefsin sesi olmayacaklar. Saadet Partililer, önümüzde 14 Mayıs’a 14 gün var. Bu sayılı günler süresince gönülden gönüle yollar yapacağız. 24 yıl aradan sonra Millî Görüş’ün Kütahya’dan milletvekili çıkardığı, Yeniden Büyük Türkiye’nin ve Yeni bir dünyanın kurulmasına öncülük ettiği en önemli kilometre taşlarından birisi olacaktır. Mayıs’ta İklim Değişecek! Bu kötü karanlığı yırtıp atmaya geliyoruz. Saadet Partisi teşkilatlarımız hazır! Kütahya’mız Hazır! Yürüyelim kardeşlerim! Yürüyüşümüz ve zaferimiz mübarek olsun!” diye konuştu.

KÜTAHYA 20 YILDIR OY DEPOSU OLARAK GÖRÜLDÜ

Millet ittifakını oluşturan partilerin tek liste halinde Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında seçime girme kararının ardından Saadet Partisi il başkanıyken Kütahya 2. Sıra Milletvekili adayı olan Ahmet Sunar, 14 Mayıs seçimlerinde Kütahya’nın 20 yıllık göz ardı edilişe ‘Dur’ diyeceklerini dile getirdi. Türkiye’de bu yokluk, yoksulluk ve yolsuzluk düzenine ‘Yeter’ diyebilmek için herkesin sandığa gitmesi gerektiğine vurgu yapan Sunar “Kütahya’nın 20 yıllık serüvenini değerlendirdiğimizde tam bir talan ve sömürü dönemi diyebiliriz. Zira AKP iktidarına kadar geçen yaklaşık 80 yıllık Cumhuriyet tarihinde kamu yatırımlarının adeta gözdesi olan, il merkezinin yanı sıra birçok ilçesinde de gördüğümüz pek çok kuruluşa sahip olan şehrimiz, bu 20 yıllık dönemde kazanımlarının tamamını kaybetmiş ve iktidarın yalnızca oy deposu olarak gördüğü sıradan bir il haline gelmiştir” dedi.

Türkiye’de en mağdur ve ihmal edilmiş birkaç il sayılsa Kütahya’nın hemen her kategoride mutlaka listeye gereceğini savunan Sunar, artık buna karşı çıkacaklarını ve yalnızca maddi kazanımların peşkeş çekilerek kaybedilmesine değil, 20 yıllık vefasına karşı duygularının, inançlarının, değerlerinin sömürülmesine de 14 Mayıs’ta Kütahya’nın ‘Dur’ diyeceğini, de Kütahya’nın göz ardı edilmesine hep birlikte son vereceklerini ifade etti.

Bu seçim ülkemizin yeraltı ve yer üstü kaynaklarıyla bütün imkânlarının herkese ama herkese yeteceğini göstereceği bir seçim olduğunu söyleyen Sunar “Halkımız yetkiyi Millet İttifakına verecek Kütahya da Hak ettiği şekilde yönetilecektir. Hem Başkanlığı hem meclisi inşallah birlikte kazanacağız. Ben gençlik yıllarımdan itibaren siyasetin içerisinde olan bir kişi olarak şunu net bir şekilde ifade edebilirim ki burada verilen mesaj Türkiye’nin gelecek yüzyılına bir işaret fişeğidir, 2023 yılı bu anlamda bir dönüm noktasıdır” şeklinde konuştu.

Mevcut iktidar partisindeki birçok siyasi ismin Saadet Partisi’nden ayrılarak AKP’yi kurduklarına değinen Sunar “Yıllarca Saadet Partimizin alanını daraltmak için “Saadet Partisine oy verirseniz CHP gelir” diyorlardı. Oysa şimdi işler tersine döndü. Oylarımızı CHP’ye verince biz Saadet Partililer meclise gireceğiz. Birleşe Birleşe Kazanacağız. O yüzden Oylar CHP’ye Saadet Meclise diyoruz” dedi.

MİLLETİMİZİN İKTİDARINA

SAADETİ GETİRECEĞİZ

14 Mayıs’a kadar gece gündüz demeden çalışackalrını, mücadele edeceklerini ve 14 Mayıs’ta milletin iktidarına ‘Saadeti’ getireceklerine dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın “Bu iltifatın amacı nedir? Millet ittifakının temelde 2 hedefi var. birincisi devlet ve milleti barıştırmak.  Maalesef özellikle son 6 yıldır 7 yıldır millete ait olan devlet önce parti devletine, sonra aile şirketine, sonra tek adam rejime everilmiştir” dedi

Türkiye’de artık vatandaşına üstten bakan, vatandaşının kafasına çay atan, hakaret eden bir yönetim anlayışı oluşduğuna vyrgy yapan Aydın,  bir gardiyan devlet oluştuğunu ifade etti.  Vatandaşın kendilerini özgür hissetmediği aktaran Aydın, gelinen Türkiye’de vatandaşın konuşamadığını, düşündüklerini ifade edemediklerini vurgulayarak, bir korku ikliminin hakim olduğunu dile getirdi. .  Gardiyan devlet anlayışına son vermek ve garson devleti inşa edebilmek adına Millet İttifakı’nın oluşturulduğunu kaydeden Aydın “Bundan dolayı amacımız insanımızla, devleti-milleti barıştırmak. Devlet insan için vardır. Devlet kutsal değildir hayatın merkezinde özünde insanlardır. Çünkü her şey her kurum insana hizmet etmek için vardır.  İnşallah devlet ve millet kaynaşmasını 15 mayıs’tan itibaren sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

BU AŞAĞIDA FIRTINALARA

SEBEBİYET VERİR

İttifakın ikinci amacına da değinen Aydın, milleti milletle barıştırmanın önemine dikkat çekerek “Bu iktidarın kullandığı dil yüzünden milletimiz ayrışmış, kutuplaşmıştır. Belli kesimleri ötekileştirmiştir. Halbuki bizim ülkemizin devletimizin en büyük gücü birlikteliği, beraberliği kardeşliği kucaklaşmasıdır. Biz bugün 85 milyonun kardeşiyiz. İnancı, ırkı, mezhebi, yaşam tarzı, dünya görüşü ne olursa olsun; Bir birlikte Türkiye’yiz. Bugünün dünyasında artık en büyük ihtiyacımızın, en büyük gücümüzün; birliktelik, beraberlik, kardeşlik, kucaklaşma olduğunu anlıyoruz” dedi.

Kutuplaştırıcı ve ayrıştıcı siyasi dilin vatandaşa yansımasının olumsuzu havasını aktaran Aydın “Bugün camiye giriyorsunuz. Omuz omuza vermiş olduğunuz insan selam verdikten sonra size hain demeye başlıyor. Terörist demeye başlıyor. Cumhurbaşkanı Sultan Ahmet’in avlusunda Muhalefet Partisinin Cumhurbaşkanı Adayı’nı yuhalatabiliyor.  Orada Erdoğan bunu yapabiliyorsa Adıyaman’da Maraş’ta insanlar muhalefet partinin temsilcilerini gördüğü zaman onlarda hakaret eder saldırılar. Devletin yöneticileri toplumların öğretmenleridirler. Eğer devleti yönetenler ağıza alınmayacak cümleler kurarlarsa, bu aşağıda fırtınalara sebebiyet verir. Sonra ne olur? Sen Fatiha okumayı nereden bileceksin olur. Efendim sen Fatiha’yı okumasını biliyor musun? Ya sen kendini bilmedikten sonra Fatiha okusa ne olur okumasan ne olur?” sözleriyle iktidar partisini eleştirdi.

SAADET NEDEN

CHP’YE OY VERMELİ?

Kendilerine en çok yöneltilen sorunun “Biz nasıl CHP’lilerle yan yana geliriz? Biz nasıl birleşiriz?  Gidip nasıl olur da 6 okun altına imza vereceğiz? “olduğunu belirten Aydın “Bunu ak partili troller sürekli olarak söylüyorlar. Ama bizim açımızdan bunun hiçbir karşılığı yok. Çünkü biz biliyoruz ki biz bir seçime gitmiyoruz. Biz bir referanduma gidiyoruz!” dedi.

20 yılda bu devleti ayakta tutan sütunlar zedelendiğini ifade ederek Saadet Partililerin neden CHP’ye oy vermesi gerektiğini anlatan Aydın “Kurumlarımızı çökerttiler. Kuralları hiçe saydılar. Devleti zayıflattılar. Bu devleti de ayakta tutan sütunlar vardı. O sütunların hepsini kestiler. Ak Parti’ye alan oluşturmak adına, Erdoğan’a alan oluşturmak adına. Maalesef yasamayı yargıyı yürütmeyi bir kişiye bağladılar. Hiçbir bakanlıkta, hiçbir kurumda inisiyatif kalmadı. Bunun neticesinde devletimiz zayıfladı, halkımız yoksullaştırıldı. Bugün insanımız açlığa fakirliğe yoksulluğa mahkûm bırakıldı. Gençlerimiz işsiz. Ahlaken çöktük. Manen çöktük. Bugün Türkiye’de tam kapasite çalışan sadece cezaevleri kaldı. İşte bu sistemin değiştirilmesi için öncelikli olarak elbette ki ortak bir irade ortaya konulması gerekiyordu. Bundan dolayı ortak bir Cumhurbaşkanı belirledik. İnşallah Türkiye Cumhurbaşkanı millet İttifakı’nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Ve Saadet Partililer büyük bir özgüvenle, büyük bir cesaretle sandığa gidecekler, Kemal Bey’e oylarını verecekler. Çünkü biz sözümüze sadığız” diye konuştu.

26 YIL SONRA

İKTİDARA GELECEK

Sistem değiştiğine dikkat çeken Aydın, eskiden hükümetlerin seçimlerden sonra kurulduğunu, şimdiki sistemde ise hükümetlerin seçimden önce kurulduğuna değinerek “73 yılında biz Erbakan Hocamızı seçtik, meclise gönderdik. Ecevit’e oy verdik. Birlikte hükümet kurduk. Bugün bu sistem tersine döndü. Artık doğrudan biz yürütmenin başını geliyoruz. Bundan dolayı sizler Kılıçdaroğlu’na oy verdiğiniz zaman Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanımız olurken Temel Karamollaoğlu, Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Gültekin Uysal Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verecek her Saadet Partisinin aslında Saadet Partisi’ni milli görüşü 26 yıl sonra ilk defa iktidara getirecek oyu verdiğini ifade eden Aydın “Biz Kıbrıs fethettik. 74 yılında yavru vatanı kurtardık, inşallah 14 Mayıs’ta anavatanı kurtaracağız” şeklinde konuştu.

14 MAYIS SONUÇLARINI

SİZİN ÇALIŞMALARINIZ BELİRLEYECEK

Oyların sokakta, esnaf çalışması yaparak toplanmayacağına dikkat çeken Aydın “Buradaki her bir Saadet Partili telefon rehberinde kadar insan varsa, ne kadar komşusu, akrabası, arkadaşı varsa ikna edecektir. 14 günümüz kaldı 14 gün sonra 5 yıl seçim yok. O 14 günün bütün sonucunu sizin çalışmalarınız belirleyecektir. Onun için büyük bir kenetlenme örneği göstererek mutlaka Kemal beyi Cumhurbaşkanı yapacağız.  Ve genel başkanımızı da Cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağız” ifadelerini kullandı.

Meclis çoğunluğunu sağlamanın önemine vurgu yapan Aydın “Bazılarımız, ‘ben kendimi tatmin etmek istiyorum, illaki de CHP’ye oy vermem kendi partime oy vereceğim’ derseniz; kaybedeceksiniz! Çoluğuna çocuğuna doğmamış olan torunlarına sahip çıkmak istiyorsan, ortak bir irade ortaya koyacaksın. Bundan dolayı genel merkezimizde çok geniş istişareler yapıldı. Araştırmalar yapıldı ve meclis çoğunluğunu elde edebilmek için böyle bir karar verildi. Ve millet ittifakı 2 logoyla  seçime gidecek” dedi

KÜTAHYA AHMET SUNAR’I

MECLİSE GÖNDERECEK

Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nin listelerinden seçime girdiğini, İYİ Parti’nin ise kendi logosuyla seçime girmiş olduğunu hatırlatan Aydın sözlerine şöyle son verdi; “İnşallah 14 Mayıs akşamında meclis çoğunluğunu Millet İttifakı elde edecektir. Bizde saadet partisi olarak 20 yıl sonra meclise girmiş olacağız. Milletimizin güçlü sesi olacağız. Şimdi Kütahya’mızda zaten bir vekilimiz var.  Kütahya’nın sesi oluyor, olmaya devam edecektir. Ancak şimdi vereceğimiz oylar Saadet Partisi’ni de meclise gönderecektir. Ahmet Sunar’ı Kütahya mutlaka ama mutlaka meclise gönderecek. Bu size bir emanettir. Bu emanete sahip çıkacaksınız. Ve 14 – 15 gün boyunca yemeyeceğiz, içmeyeceğiz, gezeceğiz, tozacağız ama mutlaka mecliste Saadet Partimizin gür sesi olmayı hep birlikte oluşturmuş olacağız.” FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *