‘ZAFERİN ŞEHRİNE DESTEK ARTACAK’

484

20 yıldır Kütahya’ya 9,7 milyar dolar destek verdiklerini ifade eden Tarım Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Daha fazlası daha fazla üretimle mümkün.  Zafer Şehri’nin daha fazla desteklenmesi için çalışmalarımız da yer alacak. Toplulaştırma konusunda da Kütahya’ya bir pozitif ayrımcılık yapacağız” dedi.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ TATTI

Tarım Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Kütahya’ya geldi. Kütahya Valiliği önünde Vali Ali Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, İl Başkanı Mustafa Önsay tarafından karşılanan Bakan Kirişçi Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Ali Çelik’in makamında Kütahya’daki tarım ve ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Valilikten ayrıldıktan sonra AK Parti standını ziyaret eden Bakan Kirişçi, seçim sürecindeki çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Daha sonra tarım sektörü temsilcileriyle yapacağı toplantı için Zafer Kalkınma Ajansında giden Bakan Kirişçi, girişte Kütahya’nın coğrafi işaretli ürünlerini de tattı.

Dünyadaki en temel sorun alanlarından birinin tarımsal üretimde sürdürülebilirlik ve suyun yönetimi olduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, Kütahya’daki tarımsal üretim ve hayvancılık potansiyelinin her yıl arttığını belirtti. Şeker pancarı üretiminde sözleşmeli üretim çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Kirişçi, “Tarafların hakkını gözeten, gerekirse cayma hakkı ve alım fiyat garantisi uygulamalarını içeren modeli kanunla sağlayacağız. 

ORMAN KÖYLÜSÜNE GELİRİN YÜZDE 10’UNU VERECEĞİZ

Yüzde 56’lık bölümü orman olan Kütahya’da çok sayıda orman köylüsü olduğuna değinen Kirişçi, zor şartlarda ormanlarımızı sahiplenen vatandaşları ekonomik olarak rahatlatacak adımlarımız var. Orman köylüsüne ormandan elde edeceğimiz gelirin yüzde 10’unu vereceğiz. Orman köylülerine kereste desteği sağlanacak, sosyal güvenceleri varsa teslim ettikleri ürünlere yüzde 5 ilave ücret ödeyeceğiz. Bu şekilde kırsalda sosyal güvenceyi yaygınlaştıracağız. Kooperatifler içinde yaptıkları kesimin yüzde 25’ini yüzde 20 daha düşük fiyattan alma hakkına sahip olacaklar.” Dedi.

20 YILDA KÜTAHYA’YA 9,7 MİLYAR DOLAR DESTEK

Kütahya’ya yapılan sulama yatırımları hakkında bilgi veren Kirişçi, Domaniç Pazarcılar’a 900 milyon TL, Domaniç Yeşilköy’e 900 milyon TL, Çavdarhisar sulaması yenilemesi için 1 milyar 250 milyon TL’lik yatırım yapıldığını ifade eden Kirişçi, sulama sistemlerinin yenilenmesini su tasarruf sağladığını vurguladı. 20 yıldır Kütahya’ya 9,7 milyar dolar destek verdiklerini ifade eden Kirişçi, “Toplulaştırma konusunda da Kütahya’ya bir pozitif ayrımcılık yaparak bu konuda da daha fazlasını inşallah gerçekleştireceğiz. Daha fazlasını vermek elbette ki daha fazla üretimle mümkün hale gelebilecektir.  Zafer şehrinin daha fazla desteklenmesi konusundaki çalışmalarımız da yer alacaktır. “ şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *