ZAFER MEYDANI’NDA 1 MAYIS COŞKUSU

375

YAŞAMA VE ÇALIŞMA ŞARTLARI İNSANA YAKIŞIR OLACAK

İşçilerin çalışma şartları ve haklarına dikkat çekildiği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kütahya’da kutlandı. İşçi sınıfının, yaşama ve çalışma şartlarının insana yakışır olması çabalarını kararlılıkla sürdüreceğini dile getiren TÜRK İŞ Kütahya İl Temsilcisi İsmail Gök, işçilerin depremlerdeki önemli rolüne de değindi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Kütahya’daki adresi Zafer Meydanı oldu. Sabah saatlerinde Atatürk Bulvarında toplanan kortejler, Zafer Meydanı önüne yürüdü. Meydandaki kutlama alanını dolduran kalabalık şarkılar ve marşlarla işçi haklarının önemine dikkat çekti.

‘ZİHNİYET TOPYEKÛN DEĞİŞMELİ’

Türk-İş Kütahya İl Temsilciliği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde basın açıklamasında bulundu. Türkiye İşçi Sınıfının, 6 Şubat depremlerinde arama kurtarma ve deprem sonrası çalışmaları ile daha fazla canın ölmesinin önüne geçildiğini belirten TÜRK İŞ Kütahya İl Temsilcisi İsmail Gök, “Bu felaketten belki daha az can kaybıyla çıkılabilirdi. Günlük çıkarlar uğruna hareket edip, parayı ve onun sağladığı sözde itibarı, insan hayatının önüne koyanlar nedeniyle kayıplarımız arttı. Yaşanan deprem, yurdumuzda uzun süreden beri aynı olan şeylerin kökten değişmesi gerektiğini hepimize gösterdi.” İfadelerini kullandı.

‘ÜCRETLER ERİYOR YAŞAM ZORLAŞIYOR’

Enflasyon karşısında ücret artışları kısa sürede eridiğine ve ücretli çalışanların yaşam şartlarının her gün zorlaştığına değinen Gök, “Çalışanlar ağır vergi yüküyle karşı karşıya kalmaktadır. Toplumun ağırlıklı bölümünün gelirini asgari ücret seviyesinde yoğunlaşmaktadır. Kamuda taşeron sorunu ve kayıt dışı istihdam sorunu ağırlığını sürdürmektedir.” ifadelerini kullandı. Bütün olumsuzluklara rağmen İşçi sınıfının, yaşama ve çalışma şartlarının insana yakışır olması çabalarını kararlılıkla sürdüreceğini dile getiren Gök, “Yaşama ve çalışma şartları insana yakışır olacak. İşçi sınıfı olarak hep beraber ayağa kalkacağız!” dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *