‘NEDEN BU ISRAR?’

368

Geçmişte kamu yatırımlarından en çok faydalanan illerden biri olan Kütahya’nın uzun yıllardır hizmet alamadığını vurgulayan İYİ Parti Kütahya 2. Sıra Milletvekili Adayı Seydi Karakuş, Siyasi partiler hizmette yarışır. Kütahya her geçen gün geri gidiyor. Biz bize hizmet gelmediği halde neden aynı partide ısrar ediyoruz?” ifadelerini kullandı.

‘BU SİSTEM İŞLEMİYOR’

İYİ Parti Kütahya 2. Sıra Milletvekili Adayı Seydi Karakuş, Gala Düğün Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye’de bir yönetim arızası olduğuna, tek merkezli bir emir komuta sisteminin aksaklıklara sebep olduğuna hep beraber şahit olduğumuza değinen Seydi Karakuş, 14 Mayıs’ta bu sistem yanlışlığının düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

MHP sıralarında üç yıllık bir süre içinde milletvekili olarak görev aldığını ifade eden Karakuş, “Bu görev süresi içerisinde Kütahya – Balıkesir yolu ihalelerle hizmete başladı. Kütahya – Simav güzergâhındaki 8 ilimizi ilgilendiren yolları, hızlı trenin Kütahya’ya gelmesi için projelendirme safhalarını başlattık. 21 senedir başka iktidar göremeyen Kütahya, bu yollara daha sahip olamadı.”ifadelerini kullandı.  

‘BİTMEYEN TEK HASTANE KÜTAHYA’DA’

Türkiye’nin bitirilmeyen tek şehir hastanesinin Kütahya Şehir Hastanesi olduğunu dile getiren Karakuş, “Şu an Kütahya’nın hizmet veren hastanesi tek bizim dönemizde yapıldı.” Dedi. Kütahya’nın hem güvenli hem ekonomik olan demiryolunu modern standartlarda kullanamadığını dile getiren Karakuş, Kütahya’nın YHT’den mahrum edildiğini hatırlattı. 

Geçmişte Kütahya’nın kamu yatırımlarından en çok faydalanan illerden biri olduğunu vurgulayan Seydi Karakuş, “Azot Fabrikasının stratejik önemi gereği özelleşmemesi gerektiği noktasında elimizde yazı var. Şeker fabrikası Kütahya için gurur kaynağıydı. Türkiye’nin en kaliteli şekerini üretiyorduk. Seyitömer termik santrali özelleşirken hem işçi sayısı yarıya düştü, hem ücretleri azaldı. Arkasından Tunçbilek gitti. Kütahya’ya büyük bir sıcak para girdisi sağlayan jandarma gitti. Yerine Polis Okulu gelecek dediler; hala gelmedi. Eti gümüş özelleşti. Kütahya’nın boru ise başka şehirlerde işleniyor. Kütahya bir emekli şehri oldu. Egede göç veren tek il maalesef Kütahya.” İfadelerini kullandı.

‘PARTİLER DİNİ İPOTEK ALTINA ALAMAZ’

Siyasi partilerin anayasa gereği halkla hizmet etmek için kurulmuş demokratik kuruluşlar olduğunu vurgulayan Karakuş, “Bu kuruluşlarda insanlar ülkesine hizmet edecek insanlar yarışır. Kim başarılıysa yönetime devam eder. Başarısızca demokrasi gereği halkın seçimi ile başka birini değerlendirir. Kütahya her geçen gün geri gidiyor. Ama biz bize hizmet gelmediği halde her geçen gün ısrar ediyoruz bize hizmet gelmediği halde devam ediyoruz. Hiçbir parti bu süreçte dini ipotek altına alamaz. Müslümanlığın ölçüsünü takdir hakkı hiç kimsede değil.” Şeklinde konuştu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *