‘ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE KATKI SAĞLAYACAKSINIZ’

481

DPÜ TEKNOFEST takımları Kütahya protokolü ve halkı ile Zafer Meydanında buluştu. Öğrencilerle gurur duyduğunu belirten Vali Çelik, öğrencilerin teknoloji alanında daha da ilerleyerek ülkemizin geleceğine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

TEKNOFEST 2023’te iki şampiyonluk kazanan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi takımları eserlerini, 100. Yılın Gençlerinden Teknoloji Sergisi, başlıklı etkinlikle Zafer Meydanı’nda sergiledi. Etkinliğe Kütahya Valisi Ali Çelik, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç katıldı.

VATANDAŞTAN YOĞUN İLGİ

Bu yıl TEKNOFEST’te iki ayrı kategoride birincilik elde eden DPÜ takımları KARANDA İHA’nın insansız hava aracı ve DUSCART’ın elektrikli otomobiline Kütahya halkı yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler projeleri hakkında hem vatandaşlara hem de protokol üyelerine bilgi verdi.

DPÜ’nün şampiyon takımlarını ziyaret eden Kütahya Valisi Ali Çelik, jest yaparak öğrencilerin birinciliklerini kutlamak amacıyla pasta kesti. Gösterdikleri başarılardan dolayı gurur duyduğunu belirten Vali Çelik, öğrencilerin teknoloji alanında daha da ilerleyerek ülkemizin geleceğine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

PROTOKOLDEN TEKNOFEST POZU

DUSCART Elektromobil Takımı’nın elektrikli otomobili, Vali Çelik tarafından test edildi. Alanda sergilenen Robotaksi hakkında da bilgi alan Vali Çelik, TEKNOFEST pozu vererek öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliğe katılanlar öğrencilere ve üniversite yönetimine elde ettikleri başarıdan dolayı tebriklerini ve başarı dileklerini sundu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *