‘ANLAŞMAZLIKLAR SÖZ KONUSU DEĞİL’

406

Kütahya’dan seçimlerde çok güçlü destek beklediğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, adaylık sürecinde çok uyumlu bir ekip kurduklarını belirterek “Önceki dönemlerdeki Ali-Veli’yle, Veli-Ahmet’le anlaşamadı ihtimalleri de söz konusu değil. Bu noktada yanlış yapan görürsek zamanını da beklemeyiz ”dedi.

‘KÜTAHYA’NIN TAMAMINA YOL ALDIRACAĞIZ’

Kütahya’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti iktidarları döneminde Kütahya’nın da diğer iller gibi hep ileriye gittiğini ifade eden Dağ,  “Ama daha hızlı gitmemiz lazım. Ben buradan da Kütahya’nın her bir ilçesindeki, köyündeki kardeşime seslenmek istiyorum. Gelin bölgesel bölgesel bakmaktan ziyade Kütahya’nın tamamını ele alalım ve Kütahya’nın tamamını kontrollü büyütmeye bakalım. “Yok, benim ilçem böyle, diğeri şöyle merkez böyle ayrımlarını önümüzdeki dönem kafamızdan sileceğiz ve Kütahya’nın tamamını yol aldıracağız.” Dedi.

‘KÜTAHYA İÇİN EKSTRA ŞAHLANIŞ’

Seçim için iyi bir kadro çalışması yaptıklarının altını çizen Dağ, bu kadronun mecliste olmasının Kütahya’da daha hızlı gelişimin göstergesi olacağını vurguladı. 14 Mayıs’ta Kütahya’nın her sokağı, her ilçesindeki ve her köyündeki hemşerilerinden seçimlerde çok güçlü destek beklediklerini altını çizen Dağ, “Aynı zamanda burada çok güzel bir teşkilatımız var. 5’li kadromuzda kuruldu. Ekip çok güzel, çok heyecanlı. Hepsi bu işleri bilen insanlar. Kütahya’ya çok verimli olacak bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Türkiye için şahlanış, Kütahya için ekstra şahlanış dönemi başlayacak” dedi.

‘ZAMANINI DA BEKLEMEYİZ’

5 kişilik ekibin uyumuna dikkat çeken Dağ, “Şunu beklemesinler. Önceki dönemlerde Ali Veli’yle, Veli Ahmet’le anlaşamadı. Öyle bir ihtimalde söz konusu değil. Önümüzdeki süreçte ona da fırsat vermem. Bu noktada yanlış yapanda görürsek zamanını da beklemeyiz. Anında yanlış yapana gerekli çalışmayı yaparız.” İfadelerini kullandı.

SEÇİME SON 8 GÜN

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Belediye Sosyal Tesisleri’nde basın buluşması gerçekleştirdi. Büyüdüğü, gençliğinin geçtiği Kütahya’nın siyasette hizmet şiarı ve bir dava bilinciyle hareket etmede büyük etkisi olduğunu ifade eden Dağ, “14 Mayıs seçimlerine 8 gün kala bugüne kadar milletle kurmuş oldukları gönül bağı, son dönemde savunma sanayinde yapmış oldukları önemli icraatlar, teknolojideki ilerlemeler, AK Parti’nin ve Cumhurbaşkaı Erdoğan’ın dış politikada gür çıkan sesi, Rusya Ukrayna savaşından sonraki istikrarlı politikanın Cumhur İttifakını iktidara taşıyacak en büyük güç olacağını vurguladı.

Muhalefetin kampanyasının PKK ve FETÖ’nün desteğine endekslendiğini söyleyen Dağ, “Biz milletimizin bize çizdiği yolda, karşı taraf ise PKK ve FETÖ’nün onlara çizdiği yolda ilerliyor.” Dedi. AK Parti’nin İzmir mitinge yüzbinlerin akın akın mitinge geldiğine değinen Dağ, her bir gün sonra da karşı tarafın mitinginin 2018 mitingine göre çok daha tenha olduğunu belirtti.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ REKOR OYLA SEÇİLECEK’

Önümüzdeki dönemin Türkiye’nin şahlanış dönemi olacağını dile getiren Dağ, “Şahlanış döneminde Cumhurbaşkanımız rekor bir oyla seçilecek. AK Parti yine açık ara birinci olacaktır. Kılıçdaroğlu ve çevresinin son dönemde yaptığı açıklamalar ve videolarla panik halde olduklarını görüyoruz. Kaybettiklerini onlar da görmeye başladırlar. Ajans gündüz miting yapan Kılıçdaroğlu’na akşamları da video çekmesi için önüne bazı metinler veriyor. Bu metinlerdeki ifadeler panik halde olduklarını gösteriyor. Biz ise sakiniz; sakin sakin 14 Mayıs’a kadar gideceğiz.” Dedi. Millet İttifakına Kütahya’dan seslenmek istediğini dile getiren Dağ, “Bu panik hali kaybettiğinizin göstergesi. Bu saatten sonra bu seçimde faydalı bir iş yaptık diye evlatlarınıza bir şey söyleyecek olursanız. TOGG fabrikasını, TCG Anadolu’yu, Filyos’taki doğalgaz tesisini ziyaret edin, Gabar’a çıkın bu ülkenin enerji konusundaki makûs talihini yenecek o petrol keşfini görün. Mersin’deki nükleer tesisi ziyaret edin. Daha çok yer varda 10 gün içinde bunları yetişebilir.” Şeklinde konuştu.

THE ECONOMIST’İN DEDİĞİ DEĞİL

KÜTAHYA’NIN NE DEDİĞİ ÖNEMLİ

Kütahya’nın evladı olduğunun altını çizen Dağ, önümüzdeki dönemin Kütahya için çok daha farklı olacağını ifade etti. Kütahya’daki seçim çalışmasına bölgesel dağılım çalışması üzerinden bakmadıklarını dile getiren Dağ, “Evet bölgesel dağılım kadro kurarken önemli ama aynı zamanda da o bölgesel dağılımda da en iyi kadroyu kurmak zorundasınız. Arkadaşlarımız bugüne kadar geldikleri noktada herkesin bildiği, kimsenin olumsuz bir şey söyleyemeyeceği, güzel şeyler yapmış başarmış arkadaşlarımızdan oluşuyor. Teşkilatımız da böyle.” Dedi. The Economist dergisinin 2023 seçimleri hakkında yayınladığı kapağı da eleştiren Dağ, Türkiye’yi hala eski Türkiye zannettiklerini dile getirdi. Eski Türkiye’den bir tek muhalefetin kaldığını dile getiren Dağ, The Economist’in veya Londra’dakilerin ne dediğinin bir önemi olmadığına değinen Dağ, “Kütahya’daki vatandaşlarımızın ne dediği önemli. Vatandaşlarımız sözünü 14 Mayıs’ta gayet gür bir şekilde söyleyecek. The ekonomiste de gerekli mesajı verecek.” Dedi.

Bir şehri bir ülkeyi büyütmenin istihdamla büyütmek olduğunu ifade eden Dağ,  Kütahya’daki OSB’lerin önemine dikkat çekti. Bir şehri büyütmek ve ilerletmenin o şehrin ekonomisini büyütmek anlamına geleceğine değinen Dağ, hızlı büyümenin bir takım sosyolojik problemleri beraberinde getirdiğine ve kontrollü büyümenin önemine değindi ve Şehir planlamasında kontrollü büyümeye öncelik verilmesi gerektiğini açıkladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *