VALİ ALİ ÇELİK VE BAŞKAN IŞIK TOGG’UN DİREKSİYONUNA GEÇTİ ‘UMARIM YOLLARDA BİNLERCE TOGG OLUR’

214

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tanıtım için Kütahya’ya gönderilen “Gemlik” renkli, 43 KTY 43 plakalı TOGG’u, kullanan Vali Ali Çelik, “Umarım tüm yollarda binlerce TOGG olur.” Başkan Işık ise “Üreten ülke olduğumuz sürece başımız dik olmaya devam edecek.” İfadelerini kullandı.

Kütahya Valisi Ali Çelik ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tanıtım için gönderilen 43 KTY 43 plakalı, “Gemlik” renkli TOGG’un direksiyonuna geçti.

Kütahya Valiliği önünden hareket eden Vali Ali Çelik, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen Türkiye’nin seri üretim ilk yerli ve milli otomobiliyle Zafer Meydanı’nda tur attı. Vali Ali Çelik’e eşi Neziha Çelik de eşlik etti.

“GURUR VERİCİ BİR GÜN”

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Vali Çelik, TOGG’un üretimiyle gurur duyduğunu belirterek, “Çok güzel, gurur verici bir gün. Bizim adımıza, kişisel anlamda da çok mutluluk verici bir an. Umarım tüm yollarda binlerce TOGG olur. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

“GENÇLERİMİZ İÇİN BİR ROL MODEL OLACAK”

Vali Çelik, daha iyi işler yapmak için büyük bir motivasyon hissettiklerini söyledi ve TOGG’un gençler için örnek olacağını belirtti. Gençlerin her alanda milli, yerli malzemeleri ve teknolojiyi kullanma konusunda yüksek motivasyona sahip olmaları gerektiğini dile getiren Vali Çelik, “Gençlerimizin başaramayacağı hiçbir şey yok. Yeter ki umudumuzu, heyecanımızı, gayretimizi hiçbir zaman kaybetmeyelim” dedi.

‘ÜRETTİKÇE BAŞIMIZ DİK OLACAK’

Ülkemizin ilk yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG’u kullanan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Yerli ve milli aracımız ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” diyerek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Başkan Işık, “Üreten ülke olduğumuz sürece başımız dik olmaya devam edecek.” İfadelerini kullandı.

43 KTY 43 plakalı TOGG’a vatandaş da yoğun ilgi gösterirken bol bol hatıra fotoğrafları çekildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *