İKTİDARDA GÜVEN MUHALEFETTE UMUT

186

AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, 20 yıldır olduğu gibi, bu seçimlerde de AK Parti’nin birinci parti olduğuna; MHP İl Başkanı Selçuk Alıç, anketlerde algı yapanları hüsrana uğrattıklarına değindi. Oy oranlarını artırdıklarını ifade eden CHP İl Başkanı Aksaz Şahbaz ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için umutlu konuştu

‘ÜÇTE BİRİMİZ KADAR OY ALAN KİMSE YOK’

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Kütahya’dan aldığı yüzde 46,62’lik oy oranının değerlendiren İl Başkanı Mustafa Önsay, seçim çalışmaları boyunca canla başla çalışan gecesini gündüzüne katan tüm teşkilata teşekkürlerini sundu.  AK Parti’nin 20 yıldır olduğu gibi, yine bu seçimlerde de ülke genelinde ve Kütahya’da birinci parti olduğuna değinen Önsay, “Cumhurbaşkanımıza milletimiz desteğini en iyi şekilde verdi. Bugün Kütahya’da üçte birimiz kadar oy alabilmiş bir parti hala yok” ifadelerini kullandı.

‘CEVABI SANDIK VERDİ’

Seçimlerden önce Kütahya’da büyük hayaller görenlerin olduğunu hatırlatan Önsay, AK Parti’nin bittiğini söyleyenlerin gereken cevabı sandıkta aldığını vurguladı. Muhalefetin ikna olmayıp yarın yine başka şeyler söylemeye devam edeceğini dile getiren Önsay, “Onlar bu huylarına devam edecek, biz de kendi huyumu tabiatımız ve karakterimizle bu şehre hizmet etmeye hep beraber devam edeceğiz. Yine Kütahya’mız çok büyük bir oranla Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durdu. Durmaya da devam edecek. Bunun için hep beraber çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğiz” dedi. Önsay, sözlerini kendilerine oy veren vermeyen tüm vatandaşlara teşekkür ederek sonlandırdı.

‘ALGI YAPANLARI YİNE

HÜSRANA UĞRATTIK’

14 Mayıs seçimleri ülkemize, millete ve Kütahya’ya hayırlı olması temennilerinde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Başkanı Selçık Alıç “Türk milleti olarak geleceğimize yönelik kararımızı sandıkta gösterme iradesini ortaya koyarak yüksek katılımlı bir seçim yapıldı” dedi. Şu ana kadar ki sonuçlara bakıldığında Cumhur İttifakı olarak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de meclis çoğunluğunda da öncü olduklarını dile getiren Alıç, anket şirketlerinin her zaman olduğu gibi yanıldığını belirterek “MHP olarak aldığımız sonuçlarla her zaman olduğu gibi seçim öncesi sözde anketçilerle algı yapanları yine hüsrana uğrattık. MHP’nin bu ülkenin sigortası olduğunu milletimiz bir daha sandıkta göstermiştir. Hem Kütahya’da hem de TBMM’de milletimizin sandıkta verdiği görevleri Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde milletvekillerimiz en iyi şekilde yapacaktır” dite konuştu.

Kütahyalılara hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hem de yeniden Milletvekili seçilen Ahmet Erbaş’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür sunan Alıç, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunda da Kütahya’nın yine en yüksek oyla Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermesi için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Alıç, Türk Milleti’nin 28 Mayıs’ta da son sözünü güçlü bir şekilde sandıkta yeniden söyleyeceğine inandığını belirtti.

‘OY ORANIMIZI ARTIRDIK’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) aldığı yüzde 16,81’lik oyu değerlendiren İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Halkımızın demokratik tercihine saygı duyuyoruz. Seçimlerin usulüne uygun halkımızın tercihlerini yansıtacak şekilde gerçekleşmesi için çalışmalarımız, itirazlarımız, kontrollerimiz devam ediyor. Demokratik mücadelemizi aynı şekilde sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Bir milletvekili çıkarıp oy oranlarını artırdıklarını ifade eden Aksaz Şahbaz, “Bu da CHP için güzel bir gelişme. Biz önümüzdeki süreçte Millet İttifakı adayı Genel Naşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olacağına inanıyoruz ve bunun içinde çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam ediyoruz. İkinci turda seçim sonuçlanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *