KARŞIYAKA’YA TAKILDIK

369

Belediye Kütahyaspor, deplasmanda Karşıyaka’ya 3-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Belediye Kütahyaspor liderlik şansını kaybederken, ikinci olmak için  son hafta Derince’nin puan kaybetmesini bekleyecek

Şampiyonluk umutlarını yeşerten ve yeniden şarkılar söyleye başlayan Belediye Kütahyaspor, İzmir deplasmanında eli boş döndü. Zorlu karşılaşmaya Belediye Kütahyaspor kadrosunu büyük oranda koruyarak çıkarken, Yusuf Atasoy’un yerine Can Muhammed Vural ilk 11’de yer aldı.

Maçın ilk bölümlerinde iki takımında karşılıklı atakları gerçekleşirken son vuruşlarda gol çıkmadı. İzmir ekibi gol için yüklendiği 30’uncu dakikada penaltı vuruşu kazandı. Kütahyaspor kalecisi Hasan Sürmeli’nin kurtardığı vuruşta Emre Gemici topu tamamladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın 45+2’inci dakikasında ise Şimşek golü buldu. Talha’nın korneri ve kaptan Erdinç’in müthiş bir kafa vuruşuyla skora denge gelirken ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

Belediye Kütahyaspor’da İkinci yarı değişiklikler yapıldı. Dakikalar 60’ı gösterdiğinde Niyazi Çolak’ın yerine Bilal Şeflek, M. Enes Gök’ün yerine Berkant ve 67’inci dakika da ise Ali Kemal’in yerine Yusuf Atasoy dahil oldu.

81’inci dakikada Karşıyaka, Fatih Daşdemir ile golü bulmayı başardı yeniden öne geçti. Maçın son bölümlerinde Belediye Kütahyaspor beraberlik için yüklendi.  Bu dakikalarda savunma güvenliğini ikinci planda kalırken, kontra atakla çıkan Karşıyaka farkı ikiye çıkardı ve maç 3-1 sonuçlandı.

Belediye Kütahyaspor aldığı mağlubiyetle şampiyonluk yolunda liderlik şansını kaybetti. Play-offları geçen haftalarda garantileyen Belediye Kütahyaspor, ligin son maçında Kelkit ile karşı karşıya gelecek. Kütahyaspor’un galibiyeti, Derince’nin ise kaybetmesi durumunda Belediye Kütahyaspor direk finale çıkan taraf olacak. Aksi halde ise Belediye Kütahyaspor, Play-oflarda daha fazla maç oynamak zorunda kalacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *