OEDAŞ KESİNTİLERİN SEBEBİNİ AÇIKLADI: DAHA İYİ HİZMET VE CAN GÜVENLİĞİ

628

Dumlupınar ve Zafertepe Mahallelerindeki yenileme çalışmaları kapsamında sırasında çalışanların ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla 48 saat önceden haber verilerek kesintiler yapıldığını açıklayan OEDAŞ, son günlerde mevsimin yaşattığı kesintilere ise ‘öncelikle’ müdahale edildiğini bildirdi

Zafertepe ve Dumlupınar Mahallesi sakinleri sık sık elektriklerin kesilmesinden şikâyetçi. Özellikle mahallelerin yeni yerleşim yerlerinin bulunduğu kısımlarda yaşanan kesintiler vatandaşları zor durumda bırakıyor.

3 NOKTADA YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kütahya’nın da aralarında olduğu beş ilde güvenli ve sürdürülebilir elektrik arzı sağlama prensibiyle yatırım ve iyileştirme çalışmalarımıza aralıksız devam eden Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) konu üzerine bir açıklamada bulundu. 2023 yılı Yıldırım Beyazıt Mahallesi Gerilim Dönüşümü Tesis Yapım İşi, Dumlupınar ve Zafertepe Mahalleleri AG-YG(OG) Şebeke Tesisi Yapım İşi, Altıntaş İlçesi Altıntaş Dm – Kızılca Kök – Dumlupınar KÖK ENH Tesis Yapım İşi kapsamında hizmetlerini daha da iyileştirmek adına yenileme çalışmaları dahilinde yatırım yaptıklarını belirten OEDAŞ, bu çalışmalar esnasında gerek çalışanların gerek vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla kesintiler yapıldığını belirtti.

SÜRE EN DÜŞÜK SEVİYE TUTULUYOR

Planlı kesinti kapsamına giren bu çalışmalar hakkında 48 saat öncesinden bilgilendirme yapıldığına dikkat çekilen açıklamada “Yapımı tamamlanarak enerjilendirilen bu tesislerin son hazırlıkları için yapılması zorunlu olan planlı kesintilerde ise kesinti süresi en düşük seviyede tutulmakta, ekiplerimiz çalışmalarını hızla sürdürmekte ve gerekli müdahaleleri yapmaktadır” İfadelerine yer verildi.

YAĞIŞLARIN SEBEP OLDUĞU

KESİNTİLER ‘ÖNCELİKLİ’

Son günlerde bölgede mevsim normallerinin üzerinde yaşanan hava durumuna da dikkat çeken OEDAŞ, bu nedenle enerji hatlarında kısa devre sonucu kesintiler olabildiğini belirtti. 7 gün 24 saat esasıyla sahada hizmetlerini sürdüren ekipler, söz konusu arızaları önceliklendirerek, gerekli bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *