‘YOK OLAN TÜRÜ GERİ KAZANMAK MÜMKÜN OLMUYOR GÖZÜMÜZ GİBİ KORUMALIYIZ’

227

TEMA Kütahya İl Temsilciliği üyeleri, Sevgi Yolu’nda Kütahyalılara biyoçeşitliliğe dikkat çeken broşürler dağıttı. Biyolojik çeşitliliğini gözümüz gibi korumamız gerektiğini belirten TEMA Kütahya Temsilcisi Mustafa Satılmış, “Yaşanabilir doğa ve çevre arzumuz hiç bitmemeli. Bir tür yok olduğu zaman yeniden kazanmak çok zaman mümkün olmuyor” dedi

TEMA KÜTAHYA MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kütahya Temsilciliği, çevre mücadelesine tüm gücüyle devam ediyor.

Sahada bir farkındalık çalışmasına imza atan TEMA Kütahya İl Temsilciliği üyeleri Sevgi Yolu’nda Kütahyalılara biyoçeşitliliğe dikkat çeken broşürler dağıttı. TEMA vakfı kurucularından A.Nihat Gökyiğit anısına düzenlenen etkinlikte çok sayıda vatandaşa ulaşıldı.

‘ÜLKEMİZ ÇOK ŞANSLI’

Ülkemizin biyolojik çeşitlilik bakımından çok şanslı olduğuna dikkat çeken TEMA Kütahya Temsilcisi Mustafa Satılmış, “Bu özelliğimizi korumak için toplumun farkındalığını artırmalıyız” ifadelerini kullandı.

Genetik,Tür ve Ekosistem çeşitliliğini gözümüz gibi korumamız gerektiğini belirten Mustafa Satılmış, “Gıda kaynaklarımızı, şifa çeşitliliğimizi bu miraslarla korumalıyız. Bir tür yok olduğu zaman yeniden kazanmak çok zaman mümkün olmuyor.” Dedi.

‘TÜM TOPLUMUN SORUMLULUĞU’

Geleceğimize yaşanabilir bir doğa ve çevre bırakma arzumuz hiç bitmemesi gerektiğinin altını çizen Mustafa Satılmış, bu toplumun bütün katmanlarının sorumluluğu olması gerektiğini ancak maalesef Kütahya’da yeterli hassasiyetin olmadığını ifade etti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *