KANAL KÜTAHYA PROJESİ İÇİN 100 MİLYON TL KREDİ KULLANILACAK

245

Belediye Meclis Toplantısında 1 Mart 2023 tarihinde yapımına başlanan Kanal Kütahya Projesinin hayata geçirilmesi için 100 milyon TL kredi kullanılmasına meclis üyelerinin oy birliği ile karar verildi.

Kütahya Belediye Meclisi 5. Dönem 6. Olağan Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

‘VERİLEN DESTEK 12 MİLYON’A YAKLAŞTI’

Belediye mücavir alan sınırları içinde hizmet vermekte olan 287 adet halk otobüsüne verilen gelir desteğinin müzakere edildiği toplantıda 31 Temmuz itibari ile sona erecek gelir desteğinin verilip verilmemeye devam etmesi konusu görüşüldü. 2022 yılı Ocak ayı itibariyle Kütahya Belediyesinin 17 aydır; devlet tarafından verilen gelir desteğine ilave olarak destek verdiğini açıklayan Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, “Bugüne kadar devletimizin Bin 200 TL desteğine karşılılık biz de destek verdik. 17 ayda şu ana kadar belediyemizin ödediği destek 11 milyon 241 bin TL’ye, devlet tarafından verilen gelir desteği 5 milyon 854 bin TL’ye ulaştı. Toplam 17 milyon civarında destek ödendi.” İfadelerini kullandı. Damcı, ayrıca 1 Temmuz itibariyle devletin ödediğin bin 200 TL’lik araç başına araç başına desteğin 2 bin 700 TL’ye yükseltildiğini belirtti. Mecliste ilgili maddenin plan bütçe komisyonunda görüşülmesinin ardından desteğin devam edip etmeyeceğinin belirlenmesine karar verildi.  

ÜST GEÇİTLERE BAKIM ONARIM SAĞLANACAK

Kütahya – Eskişehir Karayolu Sera AVM önü ve Kütahya-Afyonkarahisar Karayolu İstasyon Kavşağı’nda bulunan yaya üst geçitlerinin can ve mal güvenliğini sağlamak tercih edilebilir hale getirmesinin amaçlandığının belirtildiği meclis toplantısında Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ve Kütahya  Belediyesi arasında protokol yapılması için Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a yetki verildi.  

KANAL KÜTAHYA VE EMEKLİ PERSONEL

 İÇİN KREDİ YETKİSİ VERİLDİ

Mecliste Kanal Kütahya Projesi ve Kütahya Belediyesinin emekliliğe hak kazanan personellerinin emeklilik tazminatının ödenmesi için kredi kullanılması konusu da oylandı. 121 bin metrekare etap alanı, 43 bin metrekare göl alanı, 78 bin metrekare rekreasyon alanı üzerine hayata geçirilecek Kanal Kütahya Projesine 1 Mart 2023 tarihinde başlandığı hatırlatılırken; bu projeyi finanse etmeye yönelik 100 milyon TL kredi kullanılması gerektiğini belirtildi. Kredinin İller Bankası’ndan ya da İller Bankası’ndan alınacak teminat mektubu ile gayrimenkul teminatı ya da açık kredi usulüyle kamu veya özel banklardan kredi kullanılması için Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a yetki verildi

‘BU GERÇEĞİ BİLMEMİZ GEREKİYOR’

Emeklilik hakkı kazanan belediye personelinin emeklilik tazminatının peşin ödenebilmesi için 35 milyon TL’ye kadar ana para kredi kullanımının da oylandığı mecliste Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, “Bugüne kadar 158 personelimizin EYT’den emekli olduğunu 354 arkadaşımızın da emekliğini doldurğunu belirtmek isterim. Bu gerçeği bilmemiz gerekiyor. Bu arkadaşlarımızın yaklaşık kıdem tazminatının tutarı 62 milyon TL civarında” Dedi. Kredi kullanımına oy birliği ile karar verildi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *