‘KONSERLER DEVAM EDECEK’

521

Kütahya Belediyesi 2023 Yılı Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Sezonu kapsamında düzenlediği Tilla Török konserinde Kütahyalılar, Türk-Macar halk şarkıları ile eğlendi. Ekim ayında Kültür Sanat Akademisinin hizmete gireceğini açıklayan Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, “Konserlerimiz devam edecek” dedi

2023 Yılı Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Sezonu kapsamında Kütahya Belediyesi etkinlikleri dolu dizgin devam ediyor. Macar sanatçı Tilla Török, Türk-Macar halk şarkılarını Kütahyalılar için seslendirdi. Macar ve Türk kültürleri arasındaki kardeşlik bağlarını pekiştiren türküler, Belediye bahçesinde toplanan dinleyenler tarafından çok beğenildi.

Konserlerin ve etkinliklerin devam edeceğini söyleyen Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, “2023 Yılı Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Sezonu kapsamında etkinliklerimiz devam ediyor. Biraz da uluslararası yapalım istedik. Geçen yıl biliyorsunuz Kırgızistan ekibini getirdik. Bu etkinlikten önce Dumlupınar ve Sakarya Üniversitelerimizin TÖMER birimlerinin birlikte organize ettiği ve yaklaşık 15 ülkenin katıldığı halk danslarını yine burada icra ettik. Bugün de çok değerli Macar ekibimiz, sağ olsunlar Türk Dünyası turnesindeydiler. Bir davetle buraya kadar karşılıksız geldiler. Bu konsere vesile olan Okçuluk Kulübü Başkanımız Selim Beye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

‘KÜLTÜR SANAT AKADEMİSİ EKİM’DE HİZMETE GİRECEK’

Etkinliklerin hava şartları el verdiği sürece devam edeceğini vurgulayan Damcı, “Hem Belediyemizin bahçesinde hem fuar alanımızda hem Hezar Dinari Kültür Merkezimizde ve inşallah 1-2 ay sonra bitecek olan Yedigöller Rekreasyon Alanımızda da konserlerimiz devam edecek. Ekim ayında da inşallah Kültür Sanat Akademimiz de hizmete girecek. Orada da halk müziği, sanat müziği, halk oyunları ve tiyatro ile oradaki gruplarımızla da sizleri tanıştıracağız.” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *