OTİZMİ FARK ETMEK ELİNİZİN ALTINDA

1694

Çocuğunuz takıntılı davranışları varsa otizmli olabileceğini, artık her 54 çocuktan birinin otizm tanısı aldığını, otizmin erkek çocuklarda daha sık görüldüğünü biliyor muydunuz? Sevgi Denizi Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun Kütahya’daki otobüs tutacaklarına astığı toplumsal bilinç kartları ile Kütahya’nın otizme dair farkındalığı artacak

OTOBÜSLERE KARTLAR ASILDI

Sevgi Denizi Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmen ve öğrencileri, Otizm’e farkındalık oluşturmak adına Kütahya Belediyesi Halk Otobüslerine toplumsal bilinç kartları astı. Sevgi Denizi Özel Eğitim Uygulama Okulu Okul Müdürü Mehmet Kabadayı, yolculukları sırasında Kütahyalı vatandaşların otizm hakkında bilgi sahibi olması ve farkındalık oluşması amaçlanan etkinlik hakkında açıklamalarda bulundu.

Orta ve ağır düzey otizmli çocuklara eğitim veren bir kurum olduklarını ifade eden Mehmet Kabadayı, otizmli çocukların ve ailelerin en büyük ihtiyacının toplumsal farkındalık olduğunu belirtti.  Eğitim öğretim faaliyetleri içinde toplumsal farkındalığı yükseltmek adına etkinliklere imza attıklarını belirten Kabadayı, “Geçtiğimiz günlerde toplumsal farkındalık sağlamak için şehir merkezinde kafelere bir kamu spotu gönderdik. Sağ olsun işletme sahipleri de bu 2 dakikalık kamu spotunu 2 gün boyunca kafelerinde yayınladılar” ifadelerini kullandı.

‘HEDEFİMİZ DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞMAK’

Farkındalık projeleri için bir proje ekibi oluşturduklarına değinen Kabadayı, “Halk otobüslerindeki toplumsal bilinç kartları da proje ekibimizin fikriydi. Daha çok kişiye ulaşabilmek adına toplu taşıma araçlarını kullandık”dedi. Özel Halk Otobüsleri Kooperatifine projeyi olumlu karşıladığı için teşekkür eden Kabadayı, “Proje ekibimiz ile birlikte Zafertepe’deki otobüslerin son durağına gittik. Şoförler de çok sıcak karşıladı ve bizlere araçlarını açtı öğrencilerimiz öğretmenlerimiz birlikte bu kartları otobüslere taktı”dedi. 

‘GÖRÜLME SIKLIĞI GİDEREK ARTIYOR’

Otizmin giderek arttığını belirten Kabadayı, şu anda 44 doğumda 1 otizm tanısı konulmaya başlandığını vurguladı. Hem buna dikkat çekmek hem de otizmli çocukların toplum içinde farkındalığının sağlanmasını hedeflediklerini açıklayan Kabadayı, otizmli çocuklara dair toplumsal kabulün halen istenilen seviyede olmadığının altını çizdi. 

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *