‘KÜTAHYA’YI CIVIL CIVIL ÖĞRENCİ DOLU BİR GÜN BEKLİYOR’ BİNLERCE ÖĞRENCİ BUGÜN KEP ATACAK

513

6 bini aşkın DPÜ öğrencisi, yıllardır verdikleri emeğin karşılığı olarak bugün kep atıyor. Saat 16.00’da Evliya Çelebi Yerleşkesi Rektörlük Binası önünde yapılacak DPÜ Mezuniyet Törenine 52. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da Fahri Doktora Belgesini almak üzere katılacağını belirten Rektör Kazım Uysal, “Kütahya’yı cıvıl cıvıl, öğrenci dolu bir gün bekliyor’ dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 2022-2023 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni bugün Evliya Çelebi Yerleşkesi Rektörlük Binası önünde gerçekleşecek. Tüm fakültelerin ve yüksekokulların katılımıyla düzenlenecek mezuniyet töreni saat 16.00’da Evliya Çelebi Yerleşkesi Rektörlük Binası önünde yapılacak. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayacak mezuniyet töreninde, mezun öğrenciler adına yapılacak konuşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal mezun öğrencilere seslenecek. 

HULUSİ AKAR TÖRENE KATILACAK

Törende aynı zamanda 52’inci Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a Fahri Doktora Belge Takdiminin ardından Halk Oyunları Gösterisi, Başarı Belgeleri Takdiminin ardından, üniversite eğitimleri boyunca bugünü bekleyen mezun öğrenciler keplerini atacak. Programın sonunda mezun öğrencilere ve ailelerine DPÜ’nün Geleneksel Mezuniyet Pilavı İkram edilecek.

‘MUHTEMEL MEZUN SAYISI 6 BİN 506

DPÜ’nün bu seneki muhtemel mezun sayısını 2 bin 952 ön lisans, 3 bin 554 lisans olmak üzere toplam 6 bin 506 olarak açıklayan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, “52’inci Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Paşamız mezuniyet törenimize katılacak, kendisine fahri doktora unvanı vereceğiz. Törene toplam kaç kişinin katılacağını kestirmek güç ama biz davetlerimizi yaptık, kalabalık bir tören olmasını bekliyoruz. Yarın Kütahya’yı cıvıl cıvıl öğrenci dolu bir gün bekliyor.” Şeklinde konuştu.

6 bini aşkın öğrenci, binlerce ailenin katılacağı törenin ardından öğrencilerin, ailelerine Kütahya’yı gezdirmesi bekleniyor. Tören Kütahya’ya hareket katarken esnafa da can suyu olacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *