YENİ FABRİKA YAKINDA AÇILIYOR

725

Wam EurAsia’nın coğrafi avantajı ile 2008 yılında Kütahya’da üretime başladığını ifade eden Wam EurAsia Makina Ltd. Şti Genel Müdürü Müfit Kurbanzade, şirket bünyesinde kurulan kaynak akademisi hakkında bilgi verdi. Kurbanzade, 15 bin metrekarelik yeni fabrikalarının Ağustos ayında devreye gireceğini de müjdeledi.

30 Ağustos OSB’deki 46 bin metrekare üzerinde üretim yapan Wam EurAsia Makina Ltd. Şti Genel Müdürü Müfit Kurbanzade, şirketin neden Kütahya’da yatırım yaptığını, üretim ağlarını ve gelecek hedeflerini anlattı.

YENİ FABRİKA AĞUSTOS’TA

Serüvenlerinin 1. OSB’de 2 bin 800 metrekare alanda kiralık bir fabrika başladığını belirten Kurbanzade, “2014 yılında şu anda bulunmuş olduğumuz 30 Ağustos OSB’den yerimizi aldık, fabrikamızı inşa ettik.” Dedi. Şu anda 46 bin metrekare üzerinde 18 bin metrekare kapalı alanda üretime devam ettiklerini dile getiren Kurbanzade, yeni fabrika müjdesini de şu sözlerle verdi: “Bu arada yeni bir inşaata başladık o da hemen karşımızda 15 bin metrekarelik yeni fabrika inşaatımız devam ediyor. O da kısmetse Ağustos sonu gibi bitmiş olacak. Toplamda yaklaşık 30 bin – 32 bin metrekareye ulaşmış olacağız.”

EŞİTLİK ÖNCE WAM EURASIA’DA SAĞLANACAK

Amerika, Kanada, Avustralya ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Kütahya’dan 22 ülkeye ihracat yapıldığını dile getiren Kurbanzade, şu anda toplamda 110 kişiye istihdam sağladıklarına değindi. Kurbanzade, kadın çalışan sayısını artıma kararı aldıklarını; bu karar çerçevesinde önümüzdeki 5 yıl içinde firmanın mevcudunu yüzde 50 kadın yüzde 50 erkek seviyesine ulaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Yatırım için neden Kütahya’nın tercih edildiğine dair de açıklamalarda bulundu. Kütahya’nın coğrafi konumu ile lojistik açısından çok iyi bir merkez olduğuna değinen Kurbanzade, “O gün için en elverişli yer Kütahya olduğu için yatırımı burada yaptık. İstanbul, Ankara’ya, İzmir’e uzaklığı eşit mesafede olduğu için Kütahya seçildi.” İfadelerini kullandı.

2008’DE ÜRETİME BAŞLADI

Dökme katı malzeme kullanma ve işlemede ekipman ve tesis bileşenleri gelişimi ve üretiminde dünya lideri olan İtalyan WAMGROUP 2008’den beri Kütahya’da da faaliyet gösteriyor.

Türkiye ve çevresindeki Avrasya ülkelerinde WAMGROUP ürün çeşitlerinin dağıtımından sorumlu olmasının yanında Orta Doğu ve Avrasya için Grubun üretici kuruluşu olan WAMGROUP Eurasia Makine Sanayinin Genel Müdürü Müfit Kurbanzade, şirketin hikayesi ve gelecek hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. WAMGROUP’un 2008 yılında Kütahya’da kurulduğunu ifade eden Kurbanzade, “Aynı sene de Kütahya’da üretime başladık şirketimizin merkezi şu anda Kütahya’da. Daha sonra işlerimiz zaman içinde artarak devam etti.” Dedi.

‘BİN 750 ÇEŞİT EKİPMAN ÜRETİYORUZ’

Toz ve granül malzemelerin depolanması prosese geri kazandırılması ile ilgili ekipman ürettiklerini açıklayan Kurbanzade, “Helezon, silo, klape gibi yaklaşık bin 750 çeşit ekipman var bünyemizde.” Dedi  İtalyan merkezli bir firma olduklarını dile getiren Kurbanzade, “Merkezimiz İtalya Modena’da. Dünyanın 55 ülkesinde faaliyet gösteriyor, bu 55 ülkenin 18’inde de üretim yapıyoruz. Üretim yapılan ülkelerden biri de Türkiye.” Şeklinde konuştu.

20 KADIN ÇALIŞAN ULUSLARARASI KAYNAKÇI SERTİFİKASI ALDI

Kütahya’dan 22 ülkeye ihracat yapıldığını dile getiren Kurbanzade, “Ama biz ihracatı kendi içimizde yapıyoruz yani grup firmalarımıza yapıyoruz.” Dedi. Kadın istihdamına verdikleri öneme de dikkat çeken Kurbanzade, hem beyaz hem mavi yakada çok sayıda kadın çalışanları olduğuna değindi.  Kurbanzade, “Beyaz yakada insan kaynaklarından, mali işler, muhasebe, teknik çizim, teknik ofise kadar çok sayıda kadın çalışanımız var. Üretimde de 20 kadın çalışanımızın hepsi uluslararası kaynak sertifikalarına sahip. İlk işe başladıklarında kaynak bilmiyorlar, metali dahi tanımıyorlardı içerde bir eğitim prosedürümüz var. O süreçte kendilerini eğittik. Sınavlarını yaptık uluslararası bir belgelendirme şirketi ile anlattık geldiler sınavlarını yaptılar ve tüm bu arkadaşlarımız uluslararası kaynakçılık belgelerini almaya hak kazandı.” İfadelerini kullandı. Kurbanzade, kadınlarla çalışırken firmaya bir düzen geldiğini kadınların çok daha özverili ve işlerine çok daha saygılı çalıştığını ifade etti.

KAYNAK AKADEMİSİNDE DPÜ İLE ORTAK ÇALIŞMA YAPILACAK

Kütahya’da kaynakçı bulmakta çok zorlandıkları için üretim alanlarında kurdukları kaynak akademisine dair de bilgi veren Kurbanzade, şu ifadeleri kullandı: “Kaynak deneyimi olan ardaksalar dahi kaynak işi yapı 3-4 ay sonra sıkılıp gidebiliyor. Sürekli bir kaynakçı sirkülasyonu var bu yüzden biz kendimiz kaynakçı yetiştirelim istedik ve bir kaynak akademisini kurduk. Grup firmaları içinde kaynak akademisini ilk kez biz kurduk bizden sonra İtalya’da kuruldu. Biz bu akademide iki kaynak mühendisimiz var onların nezaretinde kaynakçılarımızı yetişiyoruz. Tüm ekipmanları aldık. Hiç kaynak bilmeyen biri eğer meraklıysa bu akademide kaynak türlerini öğrenip sertifikasını alıyor. Bizimle çalışmak isterse de iş başı veriyoruz. Yakın dönemde DPÜ ile de ortak çalışma başlatacağız.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *