‘YENİDOĞAN ÖLÜMLERİNİ ÖNLEMEDE ROLÜ BÜYÜK’

1727

2023 Yılının ilk Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitiminde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan, bu eğitimler sayesinde yenidoğan ölümlerinin önlenebileceğine değindi. Üç gün süren eğitimde 48 sağlık çalışanı sertifikalarını aldı.

Doğumhane servislerinde çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla, 2023 yılının ilk NRP (Neonatal Resuscitation Programme) Eğitimi Yoncalı Uygulama Oteli’nde tamamlandı.

Üç gün süren ve yenidoğan bebeğe eli değen sağlık personelinin eğitimine yönelik hazırlanan bu programda; kamu ve özel hastanelerde görevli hekim, acil tıp teknisyeni, ebe ve hemşireden oluşan 48 sağlık çalışanı sertifikalarını aldı.

48 SAĞLIK ÇALIŞANI SERTİFİKASINI ALDI

Eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan, yenidoğan ölümlerinin azalmasında Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin önemine dikkat çekerek, bu eğitimler sayesinde yenidoğan ölümlerinin önlenebileceğine değindi. Dr. Erarslan eğitimcilere teşekkür ederek, mesleki yaşamlarında önemli katkılar sağlayacağı inancıyla sertifika almaya hak kazanan tüm ekibi kutladığını belirtti.

Konuşmaların ardından eğitimcilere teşekkür belgeleri ile katılımcılara sertifikaları İl Sağlık Müdürü Erarslan tarafından takdim edildi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *