ORMANLAR 24 SAAT GÖZETİM ALTINDA

935

Yangın tehlikesi nedeni ile orman alanlarının 24 saat yangın gözetleme noktalarında bulunan personel tarafından gözlendiğini belirten Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, ormanların düzenli olarak kontrol edildiğini vatandaşlardan da dikkat ve duyarlılık beklediklerini dile getirdi.

Orman yangınları ile mücadelede büyük önem verilen orman yangın ilk müdahale ekipleri; orman yangınlarına zamanında ve etkin müdahale edebilmek için görevinin başında.

‘VATANDAŞLARIN DA DİKKATİ GEREKLİ’

Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, Gediz ve Simav İşletme Müdürlükleri Orman Yangın Ekip Binalarını ve Gediz Katranlı Gözetleme kulesini ziyaret ederek, görevli personel ile bir araya geldi, Gediz Orman İşletme Müdürü İzzet Akgün ve Simav Orman İşletme Müdürü Necmi Topal’ın da hazır bulunduğu ziyaretlerde; ekipler ile çalışmalar hakkında görüşüldü ve can güvenliği yönünden tehlike ile karşı karşıya olan personelin iş güvenliği tedbirlerine dikkat etmeleri talimatlandı. Orman yangınları ile savaşta ilk müdahale ekiplerinin görevlerini en iyi şekilde ve dikkatli bir biçimde sürdürdüklerini belirten Bölge Müdürü Erdal Dingil;  yangın tehlikesi nedeni ile orman alanlarının 24 saat yangın gözetleme noktalarında bulunan personel tarafından gözlendiğini, ekipler tarafından ormanların düzenli olarak kontrol edildiğini bunun yanı sıra vatandaşlardan da dikkat ve duyarlılık beklediklerini dile getirdi.

‘BU SEZONU YANGINSIZ ATLATALIM’

Bir küçük dikkatsizliğin çok büyük felaketlere neden olabileceğinin altını çizen Bölge Müdürü Erdal Dingil; ormanların yangından korunmasındaki başlıca etkenin insan unsuru ve insanın eğitiminden geçtiğini söyleyerek, dikkatli olmanın orman yangınlarını önlemede çok büyük öneminin olduğunu belirtti. Tüm ekiplere başarı dileklerini ileten Bölge Müdürü Erdal Dingil, yangınsız bir sezon ile 2023 yılının atlatılması temennisinde bulundu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *