ARANAN ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ

792

KUTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tüm kontenjanlarının dolduğunu belirten Okul Müdürü Hasan Düzgün, ara eleman değil “aranan eleman” yetiştiriyor piyasanın ihtiyacını gideriyoruz. Mezun olan öğrencilerimiz de rahatlıkla kendi alanlarında iş bulabiliyorlar.” İfadelerini kullandı.

TÜM BÖLÜMLER YÜZDE 100 DOLDU

Kütahya ve tüm Türkiye’de ara eleman ihtiyacı hızla artarken bu konuda büyük bir işlevi üstlenen Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanlarının tamamı doldu. Konu üzerine açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Hasan Düzgün, LGS tercihlerinin tamamlanmasıyla Elektrik Elektronik Teknolojileri,  Motorlu Araçlar Teknolojileri, Tesisat ve İklimlendirme, İnşaat teknolojileri alanlarında tüm kontenjanların dolduğunu belirterek kendilerini tercih eden tüm öğrencilere teşekkür etti.

‘MEZUNLARIMIZ RAHATLIKLA İŞ BULUYOR’

Mesleki eğitimin önemine vurgu yapan Düzgün, “Biz ara eleman demiyoruz “aranan eleman” yetiştiriyoruz. Mezun olan öğrencilerimiz de rahatlıkla kendi alanlarında iş bulabiliyorlar. Mesleki eğitim, kolunda altın bilezik ile eğitim almak öğrenciler için büyük bir fırsattır.” İfadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde okulda kariyer fuarı düzenlediklerini belirten Düzgün, “Kütahya’dan etkin köklü firmaları okulumuzda ağırladık. Geçen sene ilkini yapmıştık bu sene de ikincisini düzenledik. Sadece bizim okulumuzdan değil Kütahya’da her meslek lisesinden öğrencileri firmalarla buluşturduk. İnsan Kaynakları personelleri ile bir araya gelerek özgeçmiş doldurdular. Mezun olduklarında iş bulmaları adına olumlu dönüşler aldılar.” Dedi.  Firmaların da çalışan adayları ile erken tanışmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Düzgün, seneye etkinliği daha kapsamlı hale getireceklerini açıkladı. 

BİR ÖĞRENCİMİZ YURTDIŞINDA KABUL ALDI

Yeni eğitim öğretim yılında da hedeflerinin büyük olduğuna vurgu yapan Düzgün, “Okulumuzu tercih eden öğrencilerimizi piyasanın ihtiyacını giderecek şekilde, aranan eleman olarak yetiştirmek ve mezun etmek istiyoruz. Burayı tercih eden öğrenciler teknik anlamda eğitim alıyor ancak üniversite yolu da açık. 2-4 yıllık üniversiteleri de tercih edebilirler. Örneğin bir öğrencimiz yurtdışında bir üniversiteden kabul aldı ve bize gururu yaşattı” şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *