ESİN GÜRAL ARGAT’TAN GİRİŞİMCİ KADINLARA DAVET

454

KUTSO EGE’NİN GİRİŞİMCİ KADINLARI YARIŞMASI DÜZENLEYECEK

ATSO ziyaretinde Ege’nin Girişimci Kadınları Yarışması’ duyurularına Ağustos ayında başlayacaklarını ifade eden KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, TR33 bölgesindeki tüm kadın girişimcileri yarışmaya davet etti.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti, Afyonkarahisar Ticaret Ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

GÜNDEMDE BÖLGENİN KALKINMASI VARDI

Ziyarette değerlendirmede bulunan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, “Kütahya ve Afyonkarahisar yakın şehirler. Avantajları ve dezavantajları birçok anlamda ortak. Bu ziyaretimizde, iş birliğiyle neler yapabileceğimizi; TR33 Bölgesi’nin bir havza olarak daha hızlı kalkınmasını sağlayacak projeleri nasıl geliştirebileceğimizi, sınırlı kaynaklarla maksimum verimliliği sağlayacak çalışmaları ve bölgesel kalkınmaya nasıl destek olabileceğimizi konuştuk.” dedi.

19 KASIM’DA ÖDÜL TÖRENİ YAPILACAK

KUTSO olarak yeni bir proje başlattıklarını kaydeden Esin Güral Argat, “Ülkemizde, bölgesel kalkınma ve kadın konularının öncelikli olması gerektiğini düşünüyorum. Bürokraside, siyasette, iş dünyasında ve girişimcilik ekosisteminde kalkınmanın tetikleyici unsuru, kalkınmanın taşıyıcı gücü kadındır. Kadının her alanda görünürlüğünün artması için atılan her adım, her ilerleme; hem bölgemize, hem de ülkemize büyük fayda sağlayacak. Bu görüşten yola çıkarak Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kadın Girişimcilik Ofisi açtık. Ege’nin Girişimci Kadınları Yarışması’nı düzenliyoruz. Ağustos ayı itibariyle duyurulara başlayacağız. 19 Kasım itibariyle de ödül törenimiz olacak. TR33 bölgesindeki tüm kadın girişimcileri yarışmamıza davet ediyoruz. Bu aslında, kadın girişimciler arasında ‘network’ün oluşturulması, motivasyonun artırılması, iyi örneklerin paylaşılması ve böylelikle de kamuoyunda farkındalığın artırılması amacıyla yapılan bir çalışma.” ifadelerini kullandı.

‘EN YÜKSEK DÜZEYDE DESTEĞE HAZIRIZ’

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de ziyaret sebebiyle teşekkür ederken, “Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanısınız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak da Türkiye’de ilk kadın başkansınız. Kütahya ile yıllardır çok iyi ilişkiler içerisindeyiz. Odalarımız, illerimiz ve bölgemiz adına tecrübelerinizden faydalanacağız. TR33 bölgesindeki diğer illerle de yakın ilişki içinde olacağız. Bahsettiğiniz projenize en yüksek düzeyde desteği sağlayacağız, duyurularımızı yapacağız ve katılımı da sağlayacağız.” dedi.

KUTSO




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *