KÜTAHYA’YI SANATA DOYURAN FESTİVALE MUHTEŞEM FİNAL

311

Kütahyalılara şiir ve sanat ile dolu bir hafta sonu yaşatan 1. Uluslararası Şair Şeyhi Şiir ve Sanat Festivalinde konuşan Başkan Işık, “İnanıyorum ki bundan sonraki festivallerde mutlaka bu sanatçılarımızı şehrimize yine davet edeceğiz.” ifadelerini kullandı

Kütahya Belediyemizin organize ettiği yerli ve yabancı birçok sanatçının katıldığı 1. Uluslararası Şair Şeyhi Şiir ve Sanat Festivali, final gecesiyle Kütahyalılarla buluştu.

Kütahya Belediyesi, 1. Uluslararası Şair Şeyhi Şiir ve Sanat Festivali ile vatandaşa dolu dolu bir hafta sonu yaşattı. Kütahya Belediyesinin organize ettiği, birçok ülkeden ve ülkenin çeşitli illerinden şair, ozan, dansçı ve sanatçının katıldığı 1. Uluslararası Şair Şeyhi Şiir ve Sanat Festivali, final gecesiyle Kütahyalılarla buluştu. Farklı kültürlerden birçok sanatçının kendi dalında sergilediği performanslar vatandaşların beğenisini topladı.

‘BU ŞEHİR ONLARI UNUTMAYACAK’

Kütahya’nın kültür ve sanatta marka olmuş, dünya markası iki üstadın şehri olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Bu iki üstadımızdan birisi Hisarlı Ahmet, diğeri de Ahmet Yakupoğlu. Geçen yılki sezonumuzun adını Ahmet Yakupoğlu Kültür ve Sanat Sezonu demiştik. Bu sene Hisarlı Ahmet Kültür ve Sanat Sezonu’nda böyle bir uluslararası etkinlikte bizi gerçekten onurlandıran bu güzel sanatçılarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu şehir onları unutmayacak. İnanıyorum ki bundan sonraki festivallerde mutlaka bu sanatçılarımızı şehrimize yine davet edeceğiz.” ifadelerini kullandı

TULU PORSELEN’DEN TANITIMA BÜYÜK KATKI

Festivale katılan sanatçılara hediyelerini takdim eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Açılış gününde de söylediğim gibi Kütahya’mız, UNESCO’nun zanaat ve halk sanatları dalında yaratıcı şehirler ağında yer alan Türkiye’nin ilk şehri. Dolayısıyla bu ünvanı almamızı sağlayan zanaat ve halk sanatları çini, seramik ve porselen. Burada üç gündür emek veren sanatçılarımıza büyük bir jestle hediyeleri hazırlayan, çiniyi, porseleni ve seramiği dünyaya tanıtmak adına sponsorluk yapan, onlara unutamayacakları bir hediyeyi sunmamıza imkân sağlayan Kütahya’mızın önemli markalarından birisi olan Tulu Porselen’e ve yetkililerine teşekkür ediyorum. Ülkemizin birçok ilinde, dünyanın çeşitli yerlerinde onlar da porselenimizin tanıtımına katkı sağlıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Gecenin sonunda katıldığı turnuvadan 13 madalyayla dönen Kütahya Belediyespor Kick Boks takımımız, sahneye çıkarılarak onurlandırıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *