ORMAN BENİM KAMPANYASI DÜZENLENDİ

112

Ormanlarda yangınlara karşı direncin artırılması toplumda yangına sebebiyet verecek davranışlara karşı bilinç oluşturulması hedefiyle başlatılan “Orman Benim” Kampanyasında 100. Yıl Mahallesinde ormanlık alandaki çöpler toplandı.

KÜRESEL ISINMA YANGINLARI ARTIRDI

Küresel ısınma nedeni ile dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarında yangın öncesi alınması gereken önleyici tedbirler temel stratejisi göz önünde bulundurularak “Orman Benim” Kampanyası düzenlendi.

Orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla  100 Yıl Mahallesinde ormanlık alandaki çöpler toplandı. Programa Kütahya Vali Yardımcısı Hasan Erkal, İl Jandarma Komutanı  Murat Kırbaç,  Orman Böle Müdürü  Erdal  Dingil, kurum ve kuruluşlar , sivil toplum kuruluşları, öğrenciler  ve vatandaşlar katıldı.

‘YANGINLARIN SEBEBİ YÜZDE 99 İNSAN’

Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil konuşmasında  “İnsan kaynaklı yangınlardan zarar gören alanın, toplam yanan alan içindeki payı ise yüzde 99 olarak karşımıza çıkıyor. Bu kampanya ile başta insan faaliyetlerinin yoğun olduğu ormanlardan geçen yolların kenarları olmak üzere, ormanlarımızdaki çöpleri ve yangına sebep olabilecek maddeleri temizleyecek, ormanlarımızdaki yangın yükünü azaltacak ve Yeşil Vatan’ımızı orman yangınlarıyla karşı karşıya bırakmayacağız. 2024 yılının en az yangınla  geçirilmesi temennisiyle  kampanyamıza katılan tüm konuklarımıza teşekkür ederim” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *