YENİ SEVGİ YOLU PROJESİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU: SEVGİ YOLU AÇILIP KAPANACAK

212

Zafer Meydanın yapılmasının ardından sıranın meydana bağlı yolarla ilgili yeni düzenlemelere geldiğine değinen Başkan Işık, Sevgi Yolunun trafiğin yoğun olduğu saatlere göre trafiğe açmayı planladıklarını belirtti. Başkan Işık Sevgi Yolu Projesi görmeden vatandaşa eski fotoğraflarla duyuranlara da ateş püskürdü.

Kütahya Belediyesi Meclis Salonunda Ulaşım Master Planı sunumu yapıldı.

‘ŞEHİR BÜYÜRKEN AYNI KALAMAZ’

Kütahya Ulaşım Ana Planı’nı oluşturmak hedefiyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karacasu ve ekibinin iki yıl süren çalışmalarının sonucu, Kütahya Belediyesi Meclis Salonunda kamuoyuna aktarıldı. Kütahya’daki ulaşım sorunlarının tüm detaylarıyla röntgeninin çekildiği çalışmaların şehirdeki yankısı ise sürüyor. Sunum öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Işık, Kütahya’nın bir büyüme trendine girdiğini Kütahya’nın büyümesi sevinçle karşılanırken ulaşımın aynı kalmasının olanaksız olduğunu belirtti.

Zafer Meydanın yapılmasının ardından sıranın meydana bağlı yolarla ilgili yeni düzenlemelere geldiğine değinen Başkan Işık, “Ama acelemiz yok. Vatandaş ikna olduğunda biz gereğini yaparız. Kimseden çekinmeyiz, kimseyle kavga etmeyiz ama şehrin yöneticisi olarak bize verilen yetkiyi yerine getiririz. Bedeli ödenecekse de öderiz. Yeter ki şehir kazansın.” dedi.

20 YIL ÖNCEKİ FOTOĞRAFLAR ORTAYA ÇIKTI

Projeyi görmeden Cumhuriyet Caddesinin trafiğe açık halinin 20 yıl önceki fotoğrafının yayınlanarak infial yaratılmaya çalışıldığını belirten Başkan Işık, “Biz suni gündemlerle uğraşamayız, bu şehri büyüteceğiz. 20 yıl önce tıkanmış, çöplerin yerde gezdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe açılmış hali diye yayınlıyorsunuz. Neden bizim projemizin fotoğrafını koymuyorsunuz. Siz bu memleketin çocuğu değil misiniz? Neden vatandaşı doğru bilgilendirmiyorsunuz? şeklinde konuştu.

YOĞUN SAATLERE GÖRE DÜZENLEME YAPILACAK

Sevgi Yolu’nun trafiğe açılması durumda planladıkları projeye dair ayrıntılar da paylaşan Başkan Işık, şu ifadeleri kullandı: “Şu anda tadilatına girdiğimizde hiç kullanılmayan havuzundan tutun diğer bazı donatıların bulunduğu orta şeridi 4 metre genişliğinde ihtiyaç olduğunda yolun girişinde ve çıkışında dubalarla yine kapatıp vatandaşın hizmetine sunacağız. Sabah saat 7:30 ile 13.00 arasında trafiğin yoğun olduğu saatlerde Ulu camiye tek yönlü ulaşıma, akşam 16 ile 18 arasında trafiğe açma ondan sonra yine geriye kalan 18-20 saatte yine vatandaşın sabaha kadar gezeceği bir projemiz var”

2019 yılında Kütahya’da düzenlenen üç gün Trafik Şurasında ulaşım sorunlarının uzun vadeli Ulaşım Ana Planı kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine karar verilmiş bu kapsamda Kütahya Belediyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi arasında protokolle imzalanmıştı. Kütahya Ulaşım Ana Planı’nı oluşturmak için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karacasu ve ekibi, yaklaşık iki yıl şehrin her noktasında anket çalışmaları yaptı. Yapılan yoğun çalışmaların sonucu Kütahya’daki ulaşım tüm detaylarıyla incelendi.  

‘BU GERÇEKLERİ İHMAL EDEMEYİZ’

Ulaşım Master Planı sunumu öncesi Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Işık, “İlk geldiğimizde otopark yetersizliği en büyük sorundu mahallerde metruk binaları yıktık, kalan yerler otopark olarak kullanılmaya başladı. Ama araç sürekli artıyor. Otopark yetersizliği hala sorun.” Şeklinde konuştu. Vatandaş memnuniyet anketlerinden çıkan sonuçlara göre Kütahyalıların birinci probleminin ulaşım olduğunu vurgulayan Başkan Işık, “Kimseye araç alma diyemeyiz. Kütahya’nın genç nüfusunun artmaya başlaması ile mutluluk duyuyor. Bu olmasında şehrin trafik sorunu çözülsün diyebilir miyiz? Bu gerçekleri ihmal edemeyiz.” İfadelerini kullandı.

‘ARAÇ YOĞUNLUĞU 2 KATINDAN ÇOK ARTTI’

2019 yılındaki Trafik Şurasından “Gerektiğinde şehrin merkezindeki kapalı durumda olan Cumhuriyet Caddesi’nin tek yönlü olarak trafiğe açılabileceği” önerisinin çıktığını belirten Başkan Işık, “Sadece o maddeyi dikkate alarak Mustafa İça yaptı Alim Işık yıkacak” yazıldı. “Dedim ki bu şehir daha buna hazır değil, bir başka belediye başkanımızın yaptığı eseri yok etmek gibi bir düşüncemiz olmaz ama paydaşların ortak düşüncesine saygı duyacağız. Zamanı gelince yaparız.” Şeklinde konuştu. Kütahya’da nüfusun her yıl 5 bin arttığına değinen Başkan Işık, “15-16 yıl önce Cumhuriyet Caddesi yayalaştırma projesi adı altında trafiğe kapatıldığında o günkü araç yoğunluğu örneğin 100 ise şu anda 250.” Dedi. O günün şartlarında projenin bir ihtiyaç olduğuna değinen Başkan Işık, şu anda ise vatandaşın açık havada vakit geçirebileceği birçok alanın oluşturulduğunu ve yenilerinin de hizmete gireceğini vurguladı. Başkan Işık, “O gün olmayan meydan, o gün kullanılmayan Ahmet Yakupoğlu Parkı, o gün olmayan Millet Bahçesi, Bekir Avlupınar Yayalaştırma Projesi bugün var, o gün olmayan Yedigöller projesi, kanal Kütahya da yakında hizmete girecek.  O gün olmayan Afganlı, İranlı Sureli evet bugün var. Onların keyfi için şehrin ana damarı olan o gün ihtiyaca binaen kapatılmış ama bugün açılması elzem hale gelmiş bir proje konusunda vatandaşımızın da görüşünü aldık.” İfadelerini kullandı.

‘NE YAPACAĞIZ ŞEHRİ KAVGA MI ETTİRECEĞİZ?’

Ak bankın önüne kadar olan esnafların önemli bir kısmının “açılmasın”, Ak Bank aralığından Ulucami, Hürriyet caddesine, saman pazarına kadar esnafların yüzde 90’ının açılması gerektiğini vurgulayan Başkan Işık, “Ne yapacağız şehri kavga mı ettireceğiz. Günü geldiğinde vatandaşta esnafta bu şehirde eski Kütahya’yı yıkıp yenileyemeyeceğimize göre alternatif çözümler noktasında bir noktada bulup gereğini yapacağız. Ama 3 tane esnaf istemiyor, akşama kadar şuanda atıl olan ve açıldığında bir metre kare yürüme alanının azaltılmayacağı cumhuriyet caddesinde bir bardak suda fırtına kopartacak değiliz.” Şeklinde konuştu.

‘SEÇİM YAKLAŞIRKEN BAŞKA MİHRAKLARIN ATEŞLEYİCİSİ OLMAYIN’

Yapılan çalışmaları görmeyerek yaklaşan seçim öncesinde başka mihrakların ateşleyicisi olarak hareket edenlere açık çağrıda bulunan Başkan Işık, “Bizimle uğraşmayın. Memleketin faydasına olacak hiçbir işe engel olmaya kalkmayın. Bedeli ne olursa olsun ödemek kaydıyla bu şehrin yararına olacak her işi yapmak için buradayım ben. Bu vatandaş bize bu emaneti bu yüzden teslim etti. Gel bu şehri dünya şehri arasına sok başkanım, hocam, vekilim dediler.  Geçmiş dönemlerde nemalanmış ama bu dönem e ihaleye geçince her şey kurumsallaşınca nemalarını alamayanların sözü bizim için hiçbir zaman dikkate alınmaz. Biz bu şehre hizmet için buradayız. Vatandaşta sevgi yolunun açılmasını istiyor. Neden bunu dikkate almıyoruz?” şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *