YONCALI’NIN 15 YILLIK ATM SORUNU ÇÖZÜLDÜ ‘MAĞDURİYETİ ÇEKMEYECEKLER’

195

15 yıldır Yoncalı Mahallesinin önemli sorunlarından birisi olan ATM sorununu çözdüklerine değinen Başkan Işık, belediye bünyesinde çalışan memurların banka promosyon ihalesi sürecinde Yoncalı’ya ATM konulması şartı eklediklerini, Yoncalı’da vatandaşların artık mağduriyet çekmeyeceğini belirtti.

ATM HİZMETE KONDU

Yaklaşık 15 yıldır Yoncalı Mahallesi’ndeki vatandaşların ve bölgeye gelen misafirlerin talebi olan ATM, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın girişimleri sonucu mahalleye yerleştirildi. Ortak ATM özelliği bulunan cihaz, kullanımına sunuldu.

Şehrin güzide mahallelerinden turizm merkezi olan Yoncalı Mahallesinde yaklaşık 15 yıllık bir derde derman olduklarını belirten Başkan Işık, “Yıllar öncesinde burada hastanede çalışan memurlarımızın maaşlarını çektikleri bir bankamatik, bankanın el değiştirmesi sonucu maalesef buradan kaldırılmış. O günden bugüne kadar da hiçbir banka buraya efektif olmadığı gerekçesiyle bankamatik koyamamış. Biz de göreve gelir gelmez bu sorunun çözümü için bir süreç başlattık ama hemen hemen tüm bankalardan aldığımız cevap aynıydı. Nüfusun yeterli olmaması, bölgedeki cari işlem tutarlarının belli bir işlem limitinin altında kalması gerekçesiyle bankalar buraya ATM cihazı koymadı.” Dedi.

PROMOSYON İHALESİNE ŞART KONDU

Geçen yıl belediye bünyesinde çalışan memurların maaşlarını alacakları bankalarda promosyon ihalesi sürecinde bunu şartnameye eklediklerini açıklayan Başkan Işık, “İki devlet bankamız yarıştı ve Ziraat Bankası, bizim de girişimlerimizle bankamatiği kabul etti. Bugün bu her banka kartının kullanılabilineceği ortak ATM cihazı, buraya yerleştirildi. Buradan hizmet alacak olan gerek hemşehrilerimiz gerekse dışarıdan gelen misafirlerimiz, daha önce yaşanan mağduriyeti çekmeyecekler. Önemli bir sorunu bu bölgeye bankamatik cihazı yerleştirerek geride bırakmış olduk. Şehrimize bir güzel hizmeti daha birlikte kazandırdık. Birlikte başardık, birlikte başarmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *