‘BU TÜR YARATIKLAR KÜTAHYALI OLAMAZ’

262

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Ressam Ahmet Yakupoğlu parkına yapılan saldırıyı sert sözlerle eleştirdi. Bunu yapanların tespit edildiği anda gereğini yapacakların kimsenin zerre kadar şüphesi olmaması gerektiğini belirten Işık “Bu tür yaratıkların Kütahyalı olamayacağından eminim” dedi.

Geçtiğimiz hafta açılışı gerçekleştirilen ve halkın büyük ilgi gösterdiği Maltepe parkındaki Ressam Ahmet Yakupoğlu parkından yer alan oyun grupları kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırıldı. Yaşanan durum sonrasında Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık parkta incelemelerde bulunarak açıklama yaptı.

Başkan Işık bir hafta geçmeden çocukların hakkı olan oyun gruplarını kıran ve çocuklardan  nemalanmaya çalışan tiplerin yaşadığını gördüklerini belirterek “ Bazı oyuncakları kıran insanlık ayıbı davranış sergileyen bu tür yaratıkların Kütahyalı olamayacağından eminim”dedi.

‘BU TÜR ÇAKALLARIN PEŞİNE DÜŞECEĞİZ’

Güvenlik tedbirlerimizi artıracaklarını ifade eden Işık “Bu tür çakalların peşine düşeceğiz. Millet malını yiyenlere dur diyeceğiz. Devletin kanunları çerçevesinde mücadele etmek bizim boynumuzun borcu. Bu eserler kolay bırakılmıyor. 2 yıldır bu Maltepe parkını Maltepeli ve civar mahallelerimizde yaşayan hemşerilerimize layık bir hale dönüştürmek için biz neler çektiğimizi biliyoruz. Bu çocuklarımızın hakkını yiyenleri başta Allah’a hava ediyorum. Ama yakaladığımız anda gereğini yapacağımızdan zerre kadar şüpheleri olmasın. Kanun nezdinde hangi mücadele yapılması gerekiyorsa savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Emniyete bildireceğiz ve sonuna kadarda mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZ BU ÜZÜNTÜYÜ

YAŞAMAYI HİÇ HAK ETMİYOR’

Kütahya Belediyesi sosyal medya hesabından da konuyla ilgili olarak uyarılarda bulunularak şu ifadelere yer verildi; “Çocuklarımızın gülüp oynadığı, büyüklerimizin dinlendiği parklarımız “kendini bilmez” kişi veya kişiler tarafından maalesef ya kırılıyor ya da parçalanıyor. Ne yazık ki bu manzaralar ile sık karşılaşıyoruz. Bakımını yapmak, tamir etmek, yenilemek, daha güzel hale getirmek elbette ki bizim görevimiz. Ancak! Kütahyalı hemşehrilerimiz ve şehrimizde yaşayan her bir vatandaşımız bu duyarsızlığı hak etmiyor. Hele ki çocuklarımız bu üzüntüyü yaşamayı hiç hak etmiyor. Hemşehrilerimizden, bu tarz olumsuz durumlara şahit olduklarında, ilgili ve yetkili birimlere bildirmelerini rica ediyoruz. Kamera kayıtlarımızın incelenmesiyle zarar veren kişi ya da kişilerin tespit edilmesi durumunda Kütahya Belediyesi olarak yasal işlem başlatılacağını da bildiriyoruz. Şehrimizi ve ortak alanlarımızı birlikte koruyalım, birlikte güzelleştirelim, birlikte sahip çıkalım!Unutmayalım ki bilinçli bir şekilde kırılan, dökülen, zarar verilen her bir malzeme ya da alan belediyemizin değil Kütahya halkının ortak malıdır.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *