REKTÖR KIZILTOPRAK ÇİNİLİ CAMİİ HAKKINDA KONUŞTU: ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ

193

Kütahya’ya özgü mavi çinileri ve mimari yapısı ile şehrin simgelerinden olan Çinili Cami, son günlerde yıkım kararı ile gündemde olduğunu ve süreci yakından takipo ettiği belirten DPÜ Rektörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak kendilerine bir sorumluluk verilmesi halinde sürece dahil olmaya her zaman hazır olduklarını belirterek “. Üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

‘BİZE DÜŞEN KONU NE

İSE ONU YAPACAĞIZ’

Dünyaca ünlü Kütahyalı neyzen, ressam ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu, 1972’de arsasını bağışlayıp dünyanın tamamı çiniden olan ilk camisinin yaptı. 20 yıl önce ise evi ve tablolarıyla birlikte camiyi Dumlupınar Üniversitesi’ne bağışladı. Yamaç bir alana yapılan ve kentin simgesi haline gelen Çinili Cami, 2018’de oluşan hasarlar nedeniyle ibadete kapatıldı. Üniversite ve valilik güçlendirme kararı aldı. Ancak yetkili kurul “heyelan tehlikesi” gerekçesiyle yıkım kararını öngörmüştü. Süreci yakından takip ettiğini dile getiren Dumlupınar üniversitesi Rektörü Süleyman Kzııltoprak sürece dâhil olmaya her zaman hazır olduğunu ifade ederek “Üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Şehrimizde bizim önderimiz valimizdir. Yeni valimiz liderliğinde ve rehberliğinde bize düşen konu ne ise onu yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘TECRÜBELERİMİ MEMNUNİYETLE

PAYLAŞMAK İSTERİM’

 Uğur Derman ile yakın bir dostluğu olduğuna dikkat çeken Kızıltoprak “Konuyu iyi biliyorum. Bize düşen bir şey varsa katkı sağlayacağız. Ben çok önemli restorasyon projelerinde bulundum. Hem Libya’da Tunus’ta hem Özbekistan’da. Bu birikimimi burada değerlendirmek isteyen olursa bir görev verilirse tabii ki başımız üzerine” şeklinde konuştu.

Kütahya’nın çok değerli kaynakları ve önderleri olduğunun altını çizen Kızıltoprak sözlerine şöyle son verdi; “Şehrimizin bu konuda çok yetkin ustaları var. Ben çalıştığım projelerde yönetici olarak bulundum. Bu tecrübelerimi memnuniyetle paylaşmak isterim. Ama burada tabi ki benden daha usta insanlar yer aldığını biliyorum.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *