2023 -2024 ADLİ YILI TÖRENLE AÇILDI ‘AVUKAT EVİ ÇALIŞMALARI BÜYÜK AŞAMA KAYDETTİ’

252

2023 -2024 Adli Yıl Açılış Töreninde konuşan Kütahya Baro Başkanı Av.Edip İlkay Sunay, cübbede düğme aramayan bağımsız bir yargı dileğini vurguladı. Sunay, yeni adliye binasına yakın mevkide hizmet verecek Kütahya Barosu Avukat Evi’nin en kısa sürede tamamlanacağını da müjdeledi.

Kütahya Adliye Sarayı Bahçesinde Kütahya Barosu ile Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ortaklığında 2023 -2024 Adli Yıl Açılış Töreni düzenlendi. Törene Kütahya Baro Başkanı Av.Edip İlkay Sunay, Başsavcı Vekili Mustafa Özyürek, avukatlar, hakim ve savcılar, adliye çalışanları katıldı.

‘HUKUKSUZLUKLARA KARŞI SESSİZ KALMAMALIYIZ’

Hukuk tahsili almış bir kişinin şahsı için olduğu kadar, içinde bulunduğu topluma karşı da görev ve sorumlulukları olduğunu ifade eden Sunay, “Yaptığımız işi sadece meslek olarak görmek bu topluma yapılacak en büyük kötülüklerden biridir. Mücadelemiz, şahsımızın yanında toplum adına da olmalı, bilgi ve becerilerimizi halkın yararına sunmalı, bu bilgilerimizi hukukun üstün kılınması adına ve insan haklarının savunucusu olarak kullanmalı ve hukuksuzluklara karşı sessiz kalmamalıyız. Çünkü gerçekleştiremediğimiz, emek vermediğimiz, mücadelesini yapmadığımız her bir ideal aynı zamanda bizlere birer vebaldir ve toplumun sağır, dilsiz ve vurdumduymaz olmasına neden olur. Hukukun üstünlüğünün, hukuk devletinin, adil yargılanma duygusunun, toplumsal bilinç ve barışın sağlanmasının ancak güçlü, cesur ve bağımsız hukukçularla gerçekleştirilebileceğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Yine Biz Avukatlar; “Yalnızca bağımsız insan olmayı değil, insanların en bağımsızı olmayı, onur sayarız” Bizler yalnızca yasaları uygulamakla yetinmeyip, hukuku oluşturmaya ve yaşatmaya çalışmalı hakkın da yapıcısı olmalıyız.” İfadelerini kullandı.

Yargı bağımsızlığının sorgulandığı, adaletin ya geç tecelli ettiği veya hiç tecelli etmediği bir adli sistemin mülkün temeli olmasının mümkün olmadığını ifade eden Sunay, savunma hakkına ve avukatlık mesleğine saygı gösterilmeyen bir yargı sisteminden adil yargılanma beklenemeyeceğini de vurguladı.

CÜBBEDE DÜĞME ARAMAYAN BAĞIMSIZ BİR YARGI DİLEDİ

Sunay, “Adalete ve hukuka duyulan güvenin artacağı hukukun üstün olacağı, insan hak ve özgürlüklerinin arzulanan seviyeye geldiği ve tüm yurttaşların bundan eşit olarak faydalandığı, demokrasinin temel ilkelerinin hüküm sürdüğü, avukatın emeğine göz dikilmediği, eğilip bükülmeyen, dik duran, cübbede düğme aramayan bağımsız bir yargı dileğiyle, yeni adli yılın meslektaşlarımıza ve tüm yargı camiasına hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

‘KURUMSAL KİMLİĞİMİZİ TAMAMLAYACAK’

Yeni Adli Yıla bir müjdeyle başlayacaklarını belirten Sunay, “Ekim ayından bu yana büyük bir titizlikle yürüttüğümüz Kütahya Barosu Avukat Evi çalışmalarımızda çok önemli bir aşama kat ederek 31 Ağustos 2023 tarihi itibariyle Kütahya Belediyesinden yeni adliye binasına yakın mevkide olmak üzere Sera AVM bölgesinde yaklaşık 3.000 metrekarelik arsamızı satın almış bulunuyoruz.” Dedi. En kısa sürede projelendirme çalışmaları da yapılıp inşaatı tamamlanarak kurumsal kimliğin tamamlayıcısı modern bina ve tesisi hizmete sunacaklarına değinen Sunay, bu süreçte emeği ve desteğiyle içim Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Kütahya Barosu Yönetim Kuruluna, süreçteki dayanışma ve fedakarlıkları ile önemli bir rol oynayan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a teşekkür etti.

‘GÜVEN VE HUZURUN KOŞULU ADALET’

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, geçmiş dönemde hayatını kaybeden meslektaşlarını minnet ve rahmetle andığını dile getirerek sözlerine başlayan Başsavcı Vekili Mustafa Özyürek, bir toplumun güven huzur ve barış içinde yaşamasının yegâne koşulunu adaletin sağlanması olarak işaret etti. Bir toplumda adalet yoksa barış, huzur ve güven olmayacağını belirten Özyürek, “Adalet mülkün temelidir ve adetin tecellisi için emek sarf eden hakim, savcı, avukat memur tüm meslektaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkürü borç biliyorum.” Dedi. Özyürek 2023 -2024 adli yılı hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *